Header Image overlay

Maak de brug tussen Teams en je telefonie met Telenet

Dagelijks gebruiken we Microsoft Teams als handige tool om te videobellen, chatten en documenten te delen. Maar wist je dat je ook kan bellen met mensen buiten de organisatie? Dit zowel naar gsm als vaste lijnen. Zo heb je nog maar één tool nodig om te bellen én efficiënt samen te werken.

Net zoals een klassieke telefooncentrale

Wanneer het om telefonie gaat heb je als gebruiker bepaalde functionaliteiten nodig: instellen van een voicemail, nummerherkenning, doorschakelen naar GSM of collega, enz. Ook beheerder hebben vaak specifieke noden. Denk maar aan belgroepen, eenvoudig toewijzen van telefoonnummers of gebruik van een keuzemenu.

Telenet zorgt voor de brug

Telenet Business Expert Partner | VanRoey.beDankzij de Direct Routing koppeling die Telenet verzorgt tussen Teams en je telefonie, zijn bovenstaande functionaliteiten mogelijk. Net zoals bij een klassieke telefooncentrale. Bijkomend voordeel: je hoeft geen analoge telefooncentrale (PBX) te voorzien. Dus ook die kost spaar je uit.

De gebruiker kiest

Door deze koppeling met de bestaande telefonieoplossing blijft iedereen met zijn of haar vertrouwde toestel communiceren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een bouwfirma perfect een online overleg inplannen met mensen op kantoor en op de werf, tussen mensen met een laptop, een smartphone en vast toestel. Iedereen blijft werken met de technologie waarmee die vertrouwd is. En wees gerust: ook bestaande telefoonnummers blijven behouden!

Hoe werkt dit technisch?

De extra functionaliteit om met mensen buiten je organisatie te bellen via Teams kan eenvoudig door onze specialisten opgezet worden. Achterliggend koppelen we je Teams aan je telefonie via Direct Routing, wat eigenlijk een PBX in de cloud is. Hierdoor kunnen je Teams-gebruikers extern bellen én gebeld worden.

Teams PBX schema | VanRoey.be

De koppeling tussen je standaard telefoonnetwerk en Teams gebeurt via Session Border Controller (SBC) die aangesloten is op de SIP Trunk (= Hosted VoIP) van Telenet Business. Je kan ook overwegen om te investeren in een eigen dedicated SBC of je bespaart door te kiezen voor een shared SBC.

Wil je meer weten?

Laat gerust een bericht achter met je vraag en we komen er zo snel mogelijk op terug!

btw nr.*

“Een bouwfirma kan perfect een online overleg voeren met mensen op kantoor en op de werf, tussen mensen met een laptop, een smartphone en vast toestel.”
Weten hoe het werkt?
Hoe werkt de interface, wat zijn de mogelijkheden? We leggen het helemaal uit!
Wil je de klassieke telefooncentrale vervangen en bellen via Microsoft Teams? Onze experte toont je in een twintigtal minuutjes hoe het werkt!

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!