Header Image overlay

Microsoft 365 versus Office 365

Office 365 is al lang veel meer dan Word, Excel en PowerPoint alleen. Het is een uitgebreide suite van handige tools die de productiviteit op de werkvloer verbeteren. Maar wat houdt dat dan precies in? En wat is het verschil met Microsoft 365? Beide worden weleens door elkaar gebruikt maar het zijn wel degelijk twee verschillende producten. Ben jij het overzicht kwijt? Dan zetten wij het voor jou op een rijtje.

Office 365: Productiviteit

Office 365 overzicht | VanRoey.be Office 365 is een verzameling van toepassingen die de productiviteit ten goede komen. Enerzijds zijn dit de reeds lang bestaande Office tools zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access. Daarnaast zijn er nog tal van tools die de communicatie en samenwerking ondersteunen. Daarbij denken we dan aan SharePoint, OneDrive, Teams, Planner, Flow, Delve, Yammer en Skype for Business. Tenslotte bevat Office 365 ook nog heldere monitoring en analyse tools zoals Power BI en Power Apps. Deze stellen je in staat om heldere inzichten te genereren uit je data.

Microsoft 365 Business, E3 of E5?
Microsoft heeft recent haar licentieformules onder de schop genomen. Office 365 verdwijnt steeds meer van het podium & maakt plaats voor Microsoft 365. Meer hierover in onze uitgebreide blogpost. Vergelijk welke licentie(s) jij nodig hebt!

Microsoft 365: Productiviteit + Windows 10 + Beheer & Beveiliging

Microsoft 365 Enterprise E3 is een completere suite die naast Office 365 ook Enterprise Mobility & Security (EMS) en een Windows 10 Enterprise licentie bevat. Met het einde van de ondersteuning van Windows 7 begin 2020 is dit laatste zeker relevant mocht je nog niet op Windows 10 werken. De grote meerwaarde van Microsoft 365 tegenover Office 365 zit echter in Microsoft EMS. Het staat in essentie voor het gemakkelijk beheren en beveiligen van verschillende toestellen en gebruikers op verschillende locaties. Je kan een boek schrijven over deze oplossing, maar enkele hoofdblokken binnen EMS zijn o.a. Microsoft Intune, Advanced Threat Protection en Azure Active Directory.

Microsoft 365 Enterprise voorbeeld

De belangrijkste features die Microsoft 365 onderscheiden van Office 365

Feature Beschrijving Voorbeeld
Intune Laat toe om al je toestellen te beheren, ongeacht het besturingssysteem waarop ze draaien
  • Updates pushen
  • Automatisch toestellen configureren
  • Containers aanmaken
Azure Active Directory Handige tools die je werk veiliger maken zonder vast te lopen in je eigen paswoorden en versleuteling
  • Multi-Factor Authentication
  • Self-Service Password Reset
  • Single Sign-On
Conditional Access Toegang tot bepaalde bestanden beheren in functie van de locatie van de gebruiker en het tijdstip van aanmelden
  • Toegang tot een server beperken voor iemand die thuis werkt
  • Password reset pushen na verdachte log-in
Azure Information Access Automatiseert toegangsrechten tot documenten afhankelijk van hun inhoud
  • Label bestanden als ‘confidentieel’ of ‘gevoelig’ zodat niemand ze kan printen, kopiëren of doorsturen.

Overzicht van de belangrijkste features van Office 365 en Microsoft 365

Features Office 365 Enterprise E3* Microsoft 365 Enterprise E3*
Max. aantal gebruikers onbeperkt onbeperkt
Office Apps Licentie Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access; te installeren op 5 toestellen PC’s/Mac’s, tablets en/of smartphones per gebruiker.
E-mail & Calender Outlook, Exchange Online 100GB onbeperkt
Hubs for teamwork Teams
Opslag OneDrive for Business onbeperkt onbeperkt
Social, Video, Sites Yammer, SharePoint Online, Planner, Stream
Business Apps Scheduling App, Booking
Threat Protection Windows Exploit Guard Enforcement
Identity & Access Management Azure AD: SSPR Cloud & Hybrid Identities, MFA, SSO, Conditional Access, Cloud App Discovery, ADD Connect Health, Credential Guard & Direct Access
Device & App Management MS Intune, Windows Autopilot, MS Desktop Optimization Package, VDA
Information Protection Exchange Archiving 100GB onbeperkt
Office 365 Data Loss Prevention, Azure Information Protection P1, Bitlocker Enforcement
On-Prem CAL Rights ECAL Suite (Exchange, Sharepoint, Skype for Business)
ECAL Suite (Windows, SCCM, Win. Rights Management)
Compliance Litigation Hold, eDiscovery, Compliance Manager, Data Subject Requests

*De Enterprise E3 suite bevat voor de meeste bedrijven alle nodige tools en features. Naast E3 is er ook nog een lichtere Business suite beschikbaar. De verschillen tussen Enterprise E3 en Business kan je hieronder ontdekken in de overzichten (Deze bevatten ook de prijzen!) Verder is er ook nog een Enterprise E5, maar deze is slechts zelden van toepassing.

“De grote meerwaarde van Microsoft 365 tegenover Office 365 zit in EMS. Het staat in essentie voor het gemakkelijk beheren en beveiligen van verschillende toestellen en gebruikers op verschillende locaties.”

deel dit bericht:

Wat bieden de suites en vooral: hoeveel kost het? Ontvang gratis onze 2 hoge-resolutie schema's mét prijsvermeldingen bij alle losstaande modules en suites.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!