Header Image overlay

Niets komt vanzelf, ook de digitale werkplek niet

Iedereen spreekt over ‘digitale transformatie’ maar slechts weinigen nemen concrete stappen. Een digitaliseringstraject loopt steeds over een lange termijn en is in feite nooit af. Een bedrijf transformeer je bovendien niet in één keer. Probeer dus zeker je plan – als je dit al hebt – meteen volledig aan te pakken. Het is aangewezen om met kleine, gemakkelijke stappen te beginnen (de quick wins).

Low effort high impact matrix Impact / Inspanning Matrix

Om in te schatten of een bepaalde verandering realistisch is voor jouw onderneming, is het aanbevolen om alle ideeën in te delen in een ‘Impact & Inspanning Matrix’. Een eenvoudige, veelgebruikte methode om de prioriteit en/of complexiteit van nieuwe projecten in te schatten. Enkele voorbeelden:

Inspanning Impact
Activeren van Multi-Factor-Authentication Laag Hoog
Activeren van Office 365 back-up Laag Hoog
Opzet van een Microsoft SharePoint bedrijfsportaal Hoog Hoog
Implementatie nieuwe CRM en/of ERP omgeving Hoog Hoog
Facturen ouder dan 10 jaar digitaliseren Hoog Laag

Weinig bedrijven hebben een plan

Helaas zijn er veel bedrijven waar het stopt na het behalen van enkele quick wins. Digitale transformatie is echter nooit af. Het ontbreken van een plan leidt onvermijdelijk tot verloren moeite. Als je hebt geïnventariseerd welke processen je wil digitaliseren en welke oplossingen hiervoor geschikt zijn, maak je best een implementatieplan. Dit plan omvat niet enkel de technische realisatie zoals bijvoorbeeld het opzetten van een Cloud-omgeving. Het bevat ook een strategie met betrekking tot opleiding en coaching van je medewerkers, continue monitoring van het gebruik en snelle bijsturing waar nodig. En dit alles met een duidelijke, transparante communicatie richting het personeel.

Een implementatieplan moet uiteraard op maat zijn. De voornaamste reden waarom een project kan mislukken of wordt stopgezet, is juist het ontbreken van een duidelijk stappenplan. Maar soms zijn plannen ook te ambitieus. Als de uitvoering ervan de operationele activiteiten hypothekeert, belandt het al gauw in de onderste lade. Daarom is het belangrijk om in behapbare, kleinere stappen te werken, die de operationele werking niet negatief beïnvloeden. Ieder project vereist de nodige tijd en energie, maar wat vaak onder de radar blijft is of de kennis van gebruikers en het uiteindelijke gebruik na enkele maanden voldoende is. Herhaaldelijke evaluatie en continue opleiding van key-users zijn van vitaal belang om iedereen gemotiveerd te houden om de nieuwe werkmethode(s) optimaal te benutten.

Laat je inspireren in ons Experience Center

Een partner zoals VanRoey.be helpt je graag inzicht te geven in de beschikbare technologieën voor jouw digitale werkplek. Onze specialisten denken mee met je business en kunnen de gepaste configuraties uittekenen. Dit met voldoende aandacht voor security, adaptatie en continue ondersteuning van nieuwe technologieën.

Geen betere plek om hierover te brainstormen dan ons eigen Experience Center in Geel. Een digitaal belevingscentrum waarbij we in real-time de nieuwste technologieën kunnen tonen. Wil je een sessie bijwonen? Bekijk dan online ons uitgebreid aanbod aan workshops & opleidingen.

“Digitaal transformeren is meer dan alleen de keuze in technologie. Het omvat ook opleiding, coaching, continue monitoring en snelle bijsturing waar nodig.”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!