Header Image overlay

Performanter draadloos netwerk met Ruckus Analytics

WiFi is vergevingsgezind. Misschien wel te vergevingsgezind. Als je een bedraad netwerk verkeerd aansluit, dan werkt het niet. Als je daarentegen bij de configuratie van een WiFi netwerk zondigt tegen alle regels van de kunst, dan werkt het alsnog. Met serieuze compromissen in performantie natuurlijk, maar toch.

Logo Ruckus Partner Elite | VanRoey.beEn laat dat nu net de meest voorkomende tickets zijn op de desk van netwerk engineers: “De WiFi is traag.” Begin maar te zoeken. Is er een configuratiefout gemaakt? Is de internetlijn zelf beperkt in bandbreedte? Is de DHCP server down of in overload? Het is geen eenvoudige klus om in log files op zoek te gaan naar incidents en er de juiste conclusies en acties aan vast te knopen.

Ruckus Analytics is een cloudplatform dat je de nodige netwerkintelligentie biedt. Daarmee voer je een snellere troubleshooting uit en bewaar je steeds een helder inzicht in de status en de performantie van je netwerk.

Incident detectie en troubleshooting

De troubleshooting met Ruckus Analytics is ongeëvenaard. Met machine learning en AI algoritmen leert Ruckus Analytics de normale werking van het netwerk kennen. Incidenten worden automatisch gelogd met daarachter een schat aan informatie. Elke incident kan je verder in detail bestuderen. De mogelijke oorzaken van het voorgedane incident worden opgesomd en er worden concrete suggesties gegeven voor herstellende acties. Ruckus Analytics prioriteert de incidenten ook op basis van hun ernst.

Je kunt in de schat aan informatie naar believen filteren. Zo kan je bijvoorbeeld per access point kijken wat er allemaal gebeurde. Of welke gebruiker wanneer via welke access points toegang kreeg. Je kunt in detail overlopen welke acties er gelukt zijn en welke niet meer, om zo het single point of failure te bepalen. Ruckus Analytics bevat tal van slimme features om uiterst efficiënt problemen op te sporen en ze te verhelpen.

Deze doorgedreven, geautomatiseerde manier van incident detectie en troubleshooting maakt het voor IT-ers die niet zozeer gespecialiseerd zijn in netwerking veel gemakkelijker om toch een goede service te bieden. IT is nu eenmaal een zeer breed en complex vakgebied geworden, met vele verschillende specialisaties. Een grondige expertise in alle deelaspecten is enkel mogelijk mits een uitgebreid team van specialisten. Dat is voor de meeste KMO’s (en zelfs voor grotere bedrijven) niet haalbaar. Intelligente tools zoals Ruckus Analytics bieden dan ook een zeer grote meerwaarde.

Meer info
Verdiep je in de unieke mogelijkheden die Ruckus te bieden heeft voor je (draadloze) bedrijfsnetwerk. Kies voor beter beheer, meer inzichten & optimale performance!

Health dashboard en rapportage

Ruckus Analytics biedt een overzichtelijk dashboard, waarmee je in één oogopslag een helicopter view krijgt over je netwerk. Uiteraard kan je tot in de diepste details gaan kijken, maar het health dashboard geeft meteen een volledig beeld van de status van je netwerk.

Het unieke aan Ruckus Analytics is de mogelijkheid om zelf de KPI’s van je netwerk te bepalen en die te gebruiken om de prestatie van je netwerk te rapporteren. Stel parameters als time to connect, connection succes rate, authentication succes rate etc. eenvoudig in. Al deze data vormt een schat aan informatie die op een overzichtelijke manier gevisualiseerd wordt.

Geen gecompromitteerde netwerk performantie meer!

Ruckus Analytics maakt netwerk data analyse opnieuw overzichtelijk. In het pre-wireless tijdperk was het tamelijk recht voor de raap om een netwerk te monitoren en eventuele storingen te identificeren en herstellen. Signalen op lijnen werden uitgelezen en bestudeerd om fouten te identificeren. Wireless heeft een enorme complexiteit toegevoegd aan netwerk analyse. Daardoor kwam er steeds meer trial & error en giswerk aan te pas, wat de performantie van netwerken zeker niet ten goede kwam. De vergevingsgezindheid van WiFi heeft de kwaliteit van wireless netwerken vaak gecompromitteerd en de complexiteit van netwerk analyse zorgde ervoor dat veel bedrijven al tevreden waren als “de WiFi werkt”. Ruckus Analytics brengt daar dus verandering in.

Machine Learning en AI zijn de sleutel tot het succes, maar het is de verdienste van Ruckus om deze slimme technologieën op een bruikbare manier in te zetten, ter ondersteuning van netwerk engineers en IT-managers. Het urenlang scrollen door log files om incidenten te identificeren zijn verleden tijd. De technologie doet het apenwerk voor jou. Je krijgt zelfs nog de juiste voorzetten om de problemen op een gepaste manier op te lossen en zo de performantie van het netwerk doorlopend te verzekeren.

Ruckus Analytics is de kers op de taart die enkel en alleen gekoppeld kan worden aan Ruckus SmartZone en Ruckus Cloud. Het maakt van wireless en wired netwerk analyse opnieuw een aangename job.

Meer weten? Contacteer ons gerust

btw nr.*

“Deze doorgedreven, geautomatiseerde manier van incident detectie en troubleshooting maakt het voor IT-ers die niet zozeer gespecialiseerd zijn in netwerking veel gemakkelijker om toch een goede service te bieden.”

deel dit bericht:

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!