Header Image overlay

VanRoey.be bezoekt Directions EMEA in Hamburg

Dit jaar vaardigden we vier Microsoft Dynamics 365 experts af om hun licht op te steken in Hamburg tijdens Directions EMEA. Op dit driedaagse congres werd er sterk ingezoomd op de kracht van data én hoe digitalisering, automatisering en modernisering KMO’s in staat stelt hun data nog beter te benutten. Dit alles met behulp van de moderne tools zoals Dynamics 365 Business Central, gans de Microsoft 365 Suite en het befaamde Power Platform van Microsoft. Voortaan kan alles met elkaar geconnecteerd worden, wat resulteert in bruikbare data en analyses. Kortom we zijn slechts een paar klikken verwijderd van een goudmijn aan informatie!

Grote veranderingen op komst

De shift naar digitalisering is al geruime tijd bezig en maakt meer en meer een vertaalslag naar onderlinge connecties. Wat maakt dat je als eindgebruiker steeds meer en gemakkelijker inzichten kan verkrijgen in bedrijfsdata.

Aan deze veranderingen mag je je verwachten:

   • Om samenwerken met collega’s te optimaliseren, stelt Business Central bedrijven in staat om leesrechten toe te kennen aan bepaalde werknemers. Wat ervoor zorgt dat je voortaan zonder Business Central-licentie vanuit Microsoft Teams bedrijfsgegevens kan raadplegen.

  Business Central zichtbaar in Microsoft Teams | VanRoey.be

  • De tab “Actions” in Business Central is gemoderniseerd. Microsoft heeft in de actiebalk gerelateerde acties gebundeld zodat deze niet meer in meerdere menu’s beschikbaar zijn. Dit om verwarring bij users te voorkomen. Lang leve user friendly interfaces!

Dynamics 365 Actions bar gemoderniseerd | VanRoey.be

 • Ook ‘permissies’ kregen een update. Zo kan je voortaan gemakkelijker bepaalde zaken uitsluiten voor een bepaalde gebruiker en moet je niet langer tijd verspillen aan het toekennen van bepaalde regels aan gebruiker X om het gewenste resultaat qua rechten te bekomen.
 • Binnen het luik ‘Finance’ is een veld BTW-datum toegevoegd. Super handig!
 • De veelgebruikte Continia Expense Management third-party app ondersteunt voortaan ook OCR. We hebben het in-house getest en goedgekeurd!
 • Je kan nu ook lijsten met records – lees lijsten met klanten, facturen, verkooporders… – eenvoudig weergeven én bewerken in Excel vanuit Business Central. Opgelet de optie ‘bewerken in Excel’ is niet bij alle lijsten beschikbaar, maar gelukkig wel bij de meeste.
 • Microsoft stelt meer performance-gerelateerde telemetrie ter beschikking, waardoor je nauwgezet de prestaties van klantenomgevingen kan monitoren. Je mag je ook verwachten aan geautomatiseerde rapportage via Power BI met nuttige inzichten.
 • Power Apps-Portals werd omgedoopt tot Power Pages, dit vanaf 12 oktober 2022. Met behulp van Microsoft Dataverse kan Business Central in een paar klikken hieraan gekoppeld worden. Zo heb je een schat aan informatie veilig binnen handbereik.
 • Het zal nog eenvoudiger worden om flows in Business Central te maken dankzij de verdere integratie met Power Automate.

Microsoft Power Platform | VanRoey.be

Tot slot heeft Microsoft ook een pilootproject in het leven geroepen om Business Central verder als Open Source project te ontwikkelen. Iedereen kan hieraan bijdragen om het product nóg beter te maken. Top initiatief!

Het Microsoft Directions EMEA event in Hamburg was ook dit jaar weer zowel leerrijk als inspirerend. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Benieuwd naar de nieuwigheden die Business Central (binnenkort) te bieden heeft? Bekijk dan zeker het 2022 Release Wave 2 Plan óf de onderstaande visual met de in 2023 te verwachten nieuwe functionaliteiten.

Dynamics 365 Release Wave 1 @ 2023 | VanRoey.be

Popel je om Dynamics 365 Business Central te gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren.

btw nr.*

“Door onderlinge connecties zijn we slechts een paar klikken verwijderd van een goudmijn aan informatie”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!