Header Image overlay

VanRoey.be maakt ziekenhuizen AZ Turnhout weer operationeel dankzij straalverbinding tussen beide campussen

Turnhout 6 oktober 2022 – Afgelopen dinsdag raakte bij graafwerken onder het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten de glasvezelkabel beschadigd die beide campussen van AZ Turnhout met elkaar verbindt. Omdat de softwaretoepassing waarmee het ziekenhuis werkt niet meer functioneerde, zat er voor de directie niets anders op dan alle niet-dringende zorg uit te stellen en geen nieuwe operaties te starten. Door een goede samenwerking tussen de ICT-deskundigen van AZ Turnhout, het stadsbestuur en VanRoey.be werd – in minder dan 24u – een tijdelijke straalverbinding tussen beide campussen opgezet, zodat het ziekenhuis geleidelijk weer de integrale zorg kan herstarten.

Arbeiders raken glasvezelkabel

AZ Turnhout Logo | VanRoey.be

De glasvezelkabel die door arbeiders dinsdag werd beschadigd is een belangrijke verbinding tussen campus Sint-Jozef en campus Sint-Elisabeth. Door deze beschadiging werkten de belangrijkste online programma’s waar het ziekenhuis mee werkt niet of zeer traag. Artsen konden nog zorg verlenen, maar hadden slechts beperkte inzage in de patiëntendossiers.

Vanuit het oogpunt van kwalitatieve en veilige zorg, besloot de directie van AZ Turnhout niet-dringende zorg uit te stellen. Zo’n 1.500 patiënten dienden verwittigd te worden dat hun geplande afspraak niet kon doorgaan.  De urgentiediensten van het ziekenhuis zijn dankzij back-up systemen volledig normaal en veilig kunnen blijven werken.

VanRoey.be voorziet straalverbinding

AZ Turnhout Campus Sint-Jozef Ingang | VanRoey.be

Als trouwe ICT-partner van AZ Turnhout werd VanRoey.be ingeschakeld om mee naar een oplossing te zoeken. Omdat het herstellen van de glasvezelkabel op korte termijn onmogelijk bleek, werd er een tijdelijke straalverbinding tussen beide campussen van het ziekenhuis geïnstalleerd. “In minder dan 24u na het eerste contact, slaagde we er in om enerzijds de nodige hardware te voorzien en anderzijds een volledig werkende installatie op te leveren. Een prachtig staaltje teamwork!” vertelt Roel Van Looy, Solutions & Projects Director bij VanRoey.be.

“Veel mensen weten niet dat zoiets mogelijk is. Het unieke bij dergelijke radioverbinding is een capaciteit van 10Gbit. Een snelheid die meer dan voldoende is voor de huidige noden van het ziekenhuis en krachtiger dan de huidige back-uplijn die door een andere ICT-partner werd voorzien.”

Alle geplande afspraken en opnames kunnen vanaf vandaag (donderdag 6 oktober) opnieuw doorgaan. Arbeiders voeren ondertussen een boring uit om de glasvezelkabel vanaf vrijdag weer operationeel te maken.

“Op minder dan 24u slaagde we er in om enerzijds de nodige hardware te voorzien en anderzijds een volledig werkende installatie op te leveren. Een prachtig staaltje teamwork!”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!