Header Image overlay
AZ Turnhout Logo | VanRoey.be

AZ Turnhout verlengt overeenkomst Managed Print Services

Al jaren doet het ziekenhuis beroep op VanRoey.be voor Managed Security Services. Ook een Managed Print Services overeenkomst werd afgesloten en recent vernieuwd.
AZ Turnhout Logo | VanRoey.be

AZ Turnhout en VanRoey.be zijn al vele jaren trouwe partners. Al in 2014 deed het ziekenhuis beroep op VanRoey.be voor waterdichte security oplossingen met Managed Security Services. Dankzij deze overeenkomst kan AZ Turnhout bij dringende security interventies rekenen op een support binnen het uur, 24/7. Kort daarna werden aan de verschillende afdelingen ook printers geleverd en een Managed Print Services overeenkomst afgesloten. Een overeenkomst die recent werd verlengd.

Standaardisering

Standaardisering is wellicht de grootste bezorgdheid van de interne IT mensen bij AZ Turnhout. Een ziekenhuis kent typisch een gefragmenteerde structuur met veel verschillende afdelingen. De verspreiding van de activiteiten over de campussen Sint-Elisabeth en Sint-Jozef vormt daarbovenop nog een extra uitdaging. Om de dienstverlening naar de patiënten toe te verbeteren is er de laatste jaren sterk ingezet op de stroomlijning van processen. Managed Print Services past perfect in deze strategie.

Uiteraard verschillen de noden op het vlak van printing tussen de verschillende gebruikers en afdelingen. Een secretaresse aan het onthaal gebruikt haar toestel anders dan een arts in zijn consultatieruimte. Per afdeling zijn er daarom een select aantal HP printers waaruit het juiste toestel gekozen kan worden. In essentie zijn er bij AZ Turnhout twee functionaliteiten bepalend:

  1. Moeten de gebruikers in kleur kunnen printen?
  2. Is scanning functionaliteit vereist?

Deze eenvoudige oefening beperkt het aantal verschillende printers tot vier. Dit vergemakkelijkt niet enkel de installatie en onderhoud, het zorgt ook voor een vlottere voorziening van toners en een brede inzetbaarheid van de apparaten.

Centralisatie

Centralisatie is een andere maatregel die AZ Turnhout consequent toepast om de werking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ook Managed Print Services draagt hier een steentje bij: bijvoorbeeld in de distributie van toners vanuit het centraal magazijn. Doordat de stock hier continu gemonitord wordt, kunnen de beheerders snel op de bal spelen en toners bijbestellen waar nodig. Dit beheer wordt vergemakkelijkt doordat er slechts vier verschillende modellen, allen van het zelfde merk, in gebruik zijn.

Op deze manier komen noch de gebruikers, noch de interne IT-beheerders voor verrassingen te staan. Uiteraard is dit enkel mogelijk dankzij een heldere Service Level Agreement tussen VanRoey.be en AZ Turnhout. Als HP First Platinum Partner kan VanRoey.be de allerbeste service bieden.

Monitoring

Naast de automatische tonerlevering, kan monitoring ook zorgen voor een beter inzicht in het gebruik en verbruik van printers. Wat is de printkost per afdeling? Wordt er wel voldoende recto-verso geprint? Is een sensibiliseringscampagne om economischer en ecologischer te printen opportuun? Enzovoort.

Voor AZ Turnhout is het in eerste instantie belangrijk om de werking vlot te laten verlopen en de patiënt optimaal te bedienen. De grote meerwaarde van de monitoring zit dan ook in het verzekeren van de continue werking van alle printers. Is er desondanks toch een dringende interventie nodig, dan kan AZ Turnhout rekenen op een snelle support door een medewerker van HP of VanRoey.be.

Patiënt informeren

Recent installeerde VanRoey.be ook een 70-tal Samsung schermen in wachtruimtes, verpleegafdelingen en inkomhallen, verspreid over beide campussen. Via de schermen kan het ziekenhuis in enkele clicks belangrijke info aan de patiënt doorgeven. De info kan aangepast worden aan de locatie waar de patiënt zich bevindt. Zo krijgt een patiënt in de wachtzaal gynaecologie andere info te zien dan een patiënt in de inkomhal. Tijdens de recente coronacrisis bleken de schermen een enorme meerwaarde om patiënten snel te informeren over de maatregelen in het ziekenhuis.

De state-of-the-art Samsung schermen trekken de aandacht en informeren de patiënten op een effectievere manier dan posters en infoborden. De informatie die op alle schermen in beide campussen wordt weergegeven kan centraal beheerd worden via een toegepaste Zebrix cloudoplossing. Een kostenbesparende oplossing met garantie op communicatie van de juiste informatie.

Over AZ Turnhout

In AZ Turnhout engageren ruim 2.000 personeelsleden en 200 artsen zich elke dag om samen de beste zorg aan hun patiënten te bieden en hen gastvrij te ontvangen. Ze willen samen met hun partners innovatieve concepten en modellen ontwikkelen en implementeren. Zo leggen ze in een veranderend gezondheidslandschap de basis voor een geïntegreerd zorgsysteem met duurzame samenwerking en netwerking tussen de verschillende gezondheidsactoren.

“Het aantal verschillende types printers werd beperkt tot vier. Dit vergemakkelijkt de installatie en onderhoud, zorgt voor een vlottere voorziening van toners en een brede inzetbaarheid van de apparaten.”

Wil je net als van AZ Turnhout samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Welke cybersecurity maatregelen neemt jouw organisatie? Deze checklist van maar liefst 154 CIS Controls is een ideale houvast voor elke CIO.

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!