Header Image overlay

VanRoey.be Network Security Engineers nemen deel aan Fortinet XPERT Summit 2020

Een ontmoetingsplek voor Network Security Engineers

Onlangs ging de jaarlijkse NSE XPERTS Summit van Fortinet door. Dat is een groots opgezet event waaraan alle gecertifieerde Netwerk Security Engineers kunnen deelnemen. In een Corona-vrije wereld is dit een event met tal van hands-on labs en netwerkmogelijkheden. Gegeven de huidige omstandigheden werd er gekozen voor een virtueel event, maar dat was niet minder hands-on en de interactie met andere Fortinet NSE’s werd prima gefaciliteerd.

NSE Certified

Om het Fortinet NSE certificaat te bekomen, moet je een aantal examens afleggen. In online testen en een hands-on oefening toon je de kennis over tal van security gerelateerde topics aan. Uiteraard komen hierbij de Fortinet oplossingen aan bod. Het NSE certificaat bewijst dus zowel een brede, algemene kennis van netwerk security, alsook een diepgaande kennis van de Fortinet oplossingen, zoals o.a. de FortiGate Next Generation Firewall. Drie medewerkers van VanRoey.be zijn NSE gecertifieerd.

Ontdek de veelzijdigheid van
We zetten uiteen wat de Fortinet Security Fabric juist is, en waarom deze zo belangrijk is in het huidige klimaat van digitale transformatie. Maak snel kennis met het homogeen systeem dat je beveiliging optimaliseert.

Workshops en hands-on labs in een virtuele editie

Fortinet had voor de NSE XPERTS Summit 2020 een mooie agenda gevuld, met workshops en hands-on labs. Er waren (uiteraard) genoeg netwerk experten aanwezig om de praktische oefeningen en demo’s heel interactief te maken. Els Bleys, Kevin Sas en Gert Starckx woonden verschillende sessies bij, rond Fortinet producten die VanRoey.be in haar oplossingen aanbiedt: FortiGate, FortiMail, FortiSandbox, FortiEMS, FortiAnalyzer, FortiManager én het nieuwe FortiEDR.

FortiEDR

FortiEDR werd tijdens de NSE XPERTS Summit nadrukkelijk in de kijker gezet. Het is een nieuwe en veelbelovende oplossing van Fortinet voor Endpoint Detection & Response. Dankzij de toepassing van machine learning en AI, reageert FortiEDR extreem snel op infecties door virussen en malware. Ook na een infectie kan FortiEDR zeer snel en accuraat endpoints isoleren, om verdere verspreiding van het virus of de malware over het netwerk te voorkomen. Zeer actuele thema’s in tijden van pandemie…

Gert Starckx, Fortinet NSE Security Engineer bij VanRoey.be: “We konden de kracht van FortiEDR ondervinden tijdens een hands-on lab. En ik was serieus onder de indruk! We maakten zelf een zero-day virus, waarbij de ‘hash’ (vb. de output) nog niet gekend is door het antivirus pakket. We konden daadwerkelijk zien dat de FortiEDR het toch kon tegenhouden. Dat kan omdat de achterliggende technologie het mogelijk maakt om in de ‘kernel’ (het hart van het OS) te gaan kijken.”

FortiEDR is een product dat VanRoey.be als onderdeel van de Fortinet Security Fabric zeker zal meenemen in de ontwikkeling van nieuwe netwerk security oplossingen.

Fortinet Security Fabric

Uiteraard was er meer dan FortiEDR. Een totaaloverzicht leidt ons hier te ver. Opvallend is zeker de verdere integratie van tools in de Fortinet Security Fabric en de verregaande toepassing van AI, Machine Learning en neurale netwerken.

 

FortiAI biedt een virtuele security analyst, die gebaseerd is op Deep Neural Networks (DNN). Dat is een uiterst gesofistikeerde AI, prima geschikt voor security toepassingen. FortiAI identificeert en classificeert malware aanvallen en blokkeert ze. FortiAI bouwt verder op FortiGuard.

FortiSandbox is in de loop der jaren geëvolueerd en blijft een centraal onderdeel van Advanced Threat Protection. Enkele nieuwe functies werden toegevoegd, zoals o.a. de OT VM’s en ontwikkelingen met AI in Sandboxing. Wat FortiMail betreft, zijn er interessante nieuwe mogelijkheden m.b.t. connectie met Microsoft 365.

Mee met de nieuwste security-technologie

De NSE XPERT Summit bood weer een unieke gelegenheid voor onze Nestwerk Security Engineers om hun kennis bij te schaven en op te hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen. Zeker in het domein van security is het belangrijk om mee te zijn met de allernieuwste oplossingen. Want ook de tegenstanders, de hackers gebruiken de meest geavanceerde technologie.

Fortinet Expert Partner | VanRoey.beWe onthouden vooral de kracht van de nieuwe FortiEDR en tal van nieuwe features op de laatste firmware versies. We waren opnieuw onder de indruk van de Fortinet oplossingen. Niet enkel de prestaties spreken tot de verbeelding, ook de relevantie voor de markt. Onze recente ervaring leert dat er echt wel nood is aan een oplossing zoals FortiEDR. We nemen die dan ook graag mee in de security oplossingen voor onze klanten.

“Dankzij machine learning en AI, reageert FortiEDR extreem snel op nieuwe infecties. FortiEDR kan zeer snel en accuraat endpoints isoleren, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen”
Welke cybersecurity maatregelen neemt jouw organisatie? Deze checklist van maar liefst 154 CIS Controls is een ideale houvast voor elke CIO.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!