Header Image overlay

VanRoey.be schenkt 50 laptops aan Kempense scholen

Toen in maart de scholen noodgedwongen moesten sluiten o.w.v. het coronavirus COVID-19, sprongen veel kinderen ongetwijfeld een gat in de lucht. Met de Paasvakantie in het verschiet leek de studieachterstand aanvankelijk nogal mee te vallen. Nu de maatregelen ook na de Paasvakantie verlengd worden, dreigt een significant probleem. Vele scholen schakelen daarom over naar een systeem van ‘preteaching’ voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. De discipline om deze studiemomenten consequent thuis in te plannen is één zaak. Het beschikken over de juiste tools, is echter een ander verhaal.

Dat ook in onze regio kwetsbare gezinnen getroffen worden door de strenge maatregelen staat vast. Leerlingen die thuis niet beschikken over een computer, kunnen taken op Smartschool niet afwerken. En lopen op deze manier meer leerachterstand op.

Om te garanderen dat niemand uit de boot valt, zet DigitalForYouth.be vzw (een project van DNS Belgium en Close the Gap) zich in om 10.000 laptops te verzamelen voor het secundair onderwijs. Een initiatief waar ook VanRoey.be zijn steentje wil bijdragen.

Door 50 gecleande laptops (neem dit gerust ook letterlijk) ter beschikking te stellen aan een 10-tal Kempense scholen, helpen we alvast enkele leerlingen uit de nood. Onze technici zorgden er ondertussen voor dat High Tech Campus Turnhout (HT²O), het Sint-Pietersinstituut Turnhout, KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Sint-Jan Berchmanscollege Mol en VIBO De Ring Turnhout hun toestellen in ontvangst mochten nemen. Ook Stella Matutina in Wuustwezel mag binnenkort een levering verwachten.

De voorbije jaren mocht VanRoey.be al een flink steentje bijdragen aan de digitalisering in het onderwijs. Zo koos KOBA, de scholenkoepel van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen, recent nog voor CTOUCH en VanRoey.be om de komende 4 jaar haar klaslokalen te moderniseren. In een maatschappij die steeds sneller digitaliseert is het belangrijk dat we leerlingen bij de les kunnen houden. Met onze bijdrage aan #DigitalForYouth willen we bovenstaande scholen in deze moeilijke tijden ondersteunen.

“In een maatschappij die steeds sneller digitaliseert is het belangrijk dat we leerlingen bij de les kunnen houden. Met onze bijdrage aan #DigitalForYouth willen we bovenstaande scholen in deze moeilijke tijden ondersteunen”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!