Header Image overlay

VanRoey Structureel Partner van het Talentcenter

Bij VanRoey geloven we sterk in de kracht van technologie om het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. Dit is precies waarom we ons hebben verbonden als structurele partner aan het Talentcenter in Mechelen, een initiatief dat zich inzet om de studiekeuze van jongeren te optimaliseren door middel van wetenschappelijk onderbouwde methodes.

Ondersteuning van Talent Ontdekking

Talentcenter, geïnitieerd door Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, speelt een cruciale rol in het dichten van de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Elk jaar staan duizenden jongeren voor de moeilijke taak een studierichting te kiezen die niet altijd aansluit bij hun ware potentieel of interesse. Het biedt deze jongeren een wetenschappelijk gefundeerde aanpak om hun talenten te ontdekken en hierdoor een beter geïnformeerde studiekeuze te maken.

Het Talentcenter in Mechelen, één van de inmiddels zeven centra verspreid over Vlaanderen, is gelegen in Technopolis. Het epicentrum voor wetenschap en technologie biedt een inspirerende omgeving waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dit maakt het een ideale locatie voor het Talentcenter, dat jongeren helpt om wetenschappelijk onderbouwde keuzes te maken voor hun toekomst.

Met de steun van VanRoey

Als technologiebedrijf zet VanRoey zich in om bij te dragen aan de gemeenschap waarin we actief zijn. Onze donatie van 26 HP ProBooks aan het Talentcenter Mechelen is een directe investering in de toekomst van onze jeugd. Deze laptops worden gebruikt in de Talentcenters om jongeren via geavanceerde tests, ontwikkeld door de Universiteit Gent, te helpen bij het identificeren van hun persoonlijke talenten en interesses. Deze tools stellen hen in staat een meer doordachte keuze te maken voor hun toekomstige studierichtingen en carrières.

De testen bestaan uit een 10-tal onderdelen waarmee de leerlingen (12 tot 14 jaar) zo’n twee uur bezig zijn. Het gaat onder andere om een VR-spel dat technisch inzicht analyseert, maar ook om motorische testen en taal- en rekenproeven.

Talent Center Voorbeeld Resultaat
Na het voltooien van de tests en proeven ontvang leerlingen een rapport. Dit rapport biedt een overzicht van verschillende studierichtingen die bij zijn of haar mogelijkheden passen.

Ook Vlaamse steun

Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs, sprak eerder al z’n steun uit voor de oprichting van het Talentcenter in Mechelen en maakte 130.000 euro vrij. Minister Weyts ondersteunt de visie dat een weloverwogen studiekeuze essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. “Door jongeren vroegtijdig op het juiste pad te helpen, kunnen ze hun talenten sneller ontdekken en ontwikkelen, wat leidt tot een groter welzijn,” stelt Weyts. “Tegelijkertijd blijven we investeren in het verder aantrekkelijk maken van technisch en beroepsonderwijs.”

“Het Talentcenter speelt een cruciale rol in het dichten van de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt.”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!