Header Image overlay

5 redenen om je IT via Managed Services te beheren

De grote meerwaarde van Managed Services zit in dat eerste woordje: Managed. Er wordt niet zomaar een dienst geleverd, maar die dienst wordt proactief beheerd. Dat betekent dat de dienstverlener met jou begaan is. Hij denkt erover na hoe hij je het best kan helpen om de noden van jouw business in te lossen. Dat is een heel andere insteek dan het “u vraagt, wij draaien” model. Hoe die meerwaarde concreet tot uiting komt lees je hieronder.

1. Security

Laat ons met een hot topic beginnen. Cybercriminaliteit is voor alle bedrijven een reële dreiging geworden. Een inbreuk kan een enorm grote impact hebben op je operationele business. Dit risico kan je echter sterk beperken. Heel wat aanvallen van de voorbije jaren maakten gebruik van zwakheden of lekken in software. En even vaak waren deze lekken al gedicht door de fabrikant, lang voordat er misbruik van gemaakt werd.

Binnen Managed Services staat daarom intelligente monitoring en geautomatiseerd patchmanagement centraal. Met deze opzet worden lekken gedicht wanneer de softwarefabrikant een patch (letterlijk pleister) beschikbaar heeft en verkleint het risico op cryptolockers aanzienlijk. Patchen (of het dichten dus van lekken) wordt daarom ook aanzien als de belangrijkste manier om besmettingen te vermijden.

2. Continuïteit

Managed Services is een continue dienstverlening. In plaats van grote, risicovolle upgrades of ad hoc probleemoplossingen, wordt je IT continu gemonitord, incrementeel verbeterd en aangepast aan de veranderende noden.

Een continue verbetering heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de impact op de operaties miniem, waardoor het risico op dataverlies of -corruptie erg laag is. Bovendien is de verandering voor de gebruikers minder abrupt. Daardoor zullen zij sneller de nieuwe werkwijzen aanvaarden. Een betere user adaptation staat garant voor een hoger rendement van je investering in Managed Services.

Het continu monitoren van IT-systemen resulteert zonder uitzondering in een maximale uptime. Dreigende storingen worden tijdig geïdentificeerd en proactief aangepakt. Je krijgt ook een beter inzicht in de werking van je IT-systemen, de tekortkomingen en de verbeterpunten. Met een periodieke health-check optimaliseer je waar nodig. Een check van de gebruikte licenties en garanties kan je wellicht al een mooie besparing opleveren. Een duidelijke documentatie en rapportage stelt je in staat om hierover te communiceren met mensen in je organisatie die minder kaas van IT hebben gegeten.

Dankzij het uitgebreide team van VanRoey.be word je snel geholpen. Ongeacht verlof of ziekte, er staat altijd iemand voor je klaar.

Managed Services of IT-outsourcing
De verschillen tussen IT-outsourcing & Managed IT Services? Waar overlappen ze? Ontdek het in onze blog. Lees & kies wat het beste bij jouw organisatie past!

3. Transparantie

Transparantie stelt zich op drie gebieden: de IT-systemen, het Service Level Agreement (SLA) met de MSP en de uitvoering van de Managed Services.

Transparantie in de IT systemen zelf verkrijg je vooral dankzij de continue monitoring en rapportering.

De overeenkomst met de MSP wordt bepaald in een duidelijke SLA, met gegarandeerde afspraken, zowel qua dienstverlening als tarieven. Een SLA van VanRoey.be verzekert dat je binnen 4 of zelfs 1 uur geholpen wordt en je nooit meer voor financiële verrassingen komt te staan. Bovendien komt er regelmatig een servicemanager langs om alle interventies en ingrepen te bespreken. Hij adviseert je over te nemen stappen en staat je bij wanneer er zich ernstige incidenten voordoen.

De overeenkomst met de MSP (Managed Services Provider) wordt bepaald in een SLA. Een duidelijke SLA bevat gegarandeerde afspraken, zowel qua dienstverlening als tarieven. Een SLA van VanRoey.be bepaalt dat je binnen 4 of zelfs 1 uur geholpen wordt en je komt nooit meer voor financiële verrassingen te staan.

Eenmaal er een duidelijke SLA is opgemaakt en er een vertrouwensrelatie bestaat, dan zou je de MSP zijn gang kunnen laten gaan. Een goede MSP laat dat echter niet zomaar gebeuren. VanRoey.be zorgt dat de klant te allen tijde op de hoogte is van de lopende acties en dat alle ingrepen uitvoerig gedocumenteerd en gecommuniceerd worden.

4. Specialisatie

IT is een enorm breed domein met vele sub-domeinen: netwerking, infrastructuur, security, office toepassingen, AI, IoT, enz. Ook al zou je je IT intern willen beheren, niemand kan in alle sub-domeinen een diepgaande kennis hebben. Heel wat bedrijven hebben geen uit de kluiten gewassen IT-afdeling en waarom zou je ook: jouw corebusiness is tenslotte alles behalve IT . Je mag dan ook van je IT-medewerkers niet verwachten dat ze van alle markten thuis zijn: vaak zijn het generalisten die een brede kennis hebben over het IT-landschap. Zaken zoals Security, Cloud, Disaster Recovery vragen echter om een gespecialiseerde kijk.

VanRoey.be heeft met ruim 200 gecertificeerde specialisten een ongeëvenaarde kennis in huis. Zij hebben bovendien jaren ervaring en staan 24/7 voor je klaar. Kenniswerving en -borging zijn van essentieel belang voor een goede MSP. Zeker met de huidige snelheid van de technologische vooruitgang is het zaak om mee te zijn. Dat is onmogelijk voor een handjevol mensen. Daar heb je een grote pool van specialisten voor nodig.

5. The war for talent

Bedrijven die toch genoeg volume hebben om intern een IT-afdeling uit te bouwen, botsen onvermijdelijk op de limieten van de arbeidsmarkt. Er is gewoon te weinig IT-talent beschikbaar. Het kan een bedrijf maanden, zelfs jaren tijd kosten om iemand te vinden en op te leiden. Dat is niet werkbaar. Op die manier wordt je IT duur, minder performant en onveilig.

VanRoey.be zorgt er met Managed Services niet enkel voor dat je kunt rekenen op de specialisten met de juiste kennis. We hebben er ook aandacht voor dat onze mensen passen binnen jouw bedrijfscultuur. Als er nood is aan een hechtere relatie met een all-round IT-er of een gespecialiseerd profiel, dan verzorgt VanRoey.be met Managed Staffing de recrutering.

Met Managed Services kies je dus ook voor continuïteit: je bent niet afhankelijk van enkele mensen, je wordt ondersteund door een uitgebreid team.

Managed Services – een oplossing met meerwaarde

IT is steeds nauwer verweven met de operationele kant van de business. Problemen met de IT hebben daardoor een grotere impact op de operaties en kosten potentieel meer geld. Die problemen zijn soms grotesk – zoals in het geval van een cyberaanval – maar meestal zijn die eerder verdoken. Niet (goed) gesynchroniseerde databases, verouderde toepassingen, ongebruikte licenties, enz. zijn allemaal zaken die operaties niet meteen opvallend verstoren maar wel een steeds groeiende, onnodige kost veroorzaken.

Uit deze verwevenheid van IT en operaties en uit de complexiteit van IT zijn Managed Services ontstaan. Hiermee word je volledig ontzorgd en kan je je weer richten op je core business. Het is vooral omwille van veiligheidsredenen dat je deze dienstverlening enkel maar aan een betrouwbare partner toevertrouwt. Managed Services biedt een absolute meerwaarde voor je business en zorgt dat je IT-systemen in optimale gezondheid verkeren, op maat van de noden van je bedrijf.

“Hiermee wordt de klant volledig ontzorgd en kan hij zich weer richten op zijn core business. Het is vooral omwille van veiligheidsredenen dat je deze dienstverlening enkel maar aan een betrouwbare partner toevertrouwt.”

Geschreven door:

Karin Versmissen
Integratie & Directiecoördinator

Karin is al jarenlang een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Na HR Director (2010-2020) en Sales & Marketing Director (2020-2022) is ze momenteel Integratie & Directiecoördinator

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!