Header Image overlay

Collega Lorenz Fleerackers in de kijker

Het Dynamics 365 team binnen VanRoey.be telt meer dan 20 medewerkers. Eén van hen is Lorenz Fleerackers. Omdat het ERP-pakket van Microsoft volledig aangepast kan worden naar de wensen van de klant, is Lorenz als ‘technical consultant’ gespecialiseerd in het uitvoeren van deze aanpassingen.
Wij vroegen aan Lorenz wat zijn job als Dynamics 365 consultant, en werken bij VanRoey.be voor hem betekenen.

Hoe het allemaal begon…

Lorenz Fleerackers Hoe is jouw interesse voor IT ontstaan Lorenz? “Toen ik 16 jaar was kreeg ik een passie voor alles wat met computers te maken heeft. Het was voor mij dan ook een logische stap om in het hoger onderwijs informatica te studeren. Mijn opleiding in de Thomas More Hogeschool te Geel bracht mij de belangrijkste basisprincipes van informatica bij en tijdens een stage bij Janssen Pharmaceutica deed ik mijn eerste praktijkervaring op. Aanvullend deed ik vakantiewerk als IT’er bij een kleiner bedrijf. Beide ervaringen leverden mij de nodige basiskennis op voor mijn huidige job als technisch consulent.”

Consultant: een job vol uitdagingen en variatie

Wat vind je het leukste aan je job? “IT brengt veel uitdagingen met zich mee en het is een snel evoluerende wereld. IT vandaag is niet meer de IT van vijf jaar geleden, en zal ongetwijfeld ook weer helemaal anders zijn over vijf jaar. Als technisch consulent werk ik voor verschillende klanten. De voortdurend veranderende IT-wereld alsook de veelzijdigheid van de job maken het voor mij zo uitdagend.”

Een typische werkdag

Hoe ziet een doorsnee werkdag er voor jou uit? “Mijn werkdag start meestal met een informeel overlegmoment met mijn collega’s op kantoor. We overlopen onder andere de uitdagingen waar we gedurende de dag aan zullen werken. Maar ook wie aan welke opdracht zal werken. Ik heb niet echt een typische werkdag omdat er gewoon zoveel variatie in mijn job zit. Soms ben ik op één week met drie verschillende opdrachten van verschillende klanten bezig.

Zo werk ik bijvoorbeeld al twee weken voor een KMO aan een aangepaste software voor het stockbeheer. Er was al een software systeem in het bedrijf aanwezig, waar ik nu de vertaling moet maken naar Microsoft Dynamics 365 Business Central.”

Waarom koos je voor VanRoey.be?

Tenslotte vroegen we Lorenz om VanRoey.be te omschrijven in drie woorden:

  • Certified Great Place To Work | VanRoey.beHorizontaal
    “VanRoey.be heeft een horizontale organisatiestructuur. Er zijn hier vrijwel geen tussenliggende managementlagen.”
  • Behulpzaam/familiaal
    “Iedereen is hier ook zeer behulpzaam. Als ik bijvoorbeeld informatie van een andere afdeling nodig heb dan loop ik gewoon even naar hen toe en stel mijn vraag. Ook omgekeerd help ik collega’s graag, ze moeten mij maar een berichtje sturen en ik sta klaar voor hen.”
  • Leeropportuniteiten
    “Als werknemer binnen VanRoey.be krijg je de kans om bepaalde bijscholingen te volgen. Zoals ik eerder al zei, is IT een snel evoluerende wereld waarin bijscholing een absolute must is. Als je deze leeropportuniteiten van je werkgever krijgt dan is dat alleen maar een win-win situatie voor zowel jezelf als het bedrijf.”

Ben jij net als Lorenz iemand die van variatie en uitdagingen houdt?

Solliciteer dan snel op één van onze openstaande vacatures.

Voor welke functie wil je solliciteren?

 

“Iedereen is hier zeer behulpzaam. Als ik informatie van een andere afdeling nodig heb, loop ik gewoon even naar hen toe. Ook omgekeerd help ik collega’s graag.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!