Header Image overlay

HPE Alletra: Cloud ervaring voor je on-premises omgeving

HPE Alletra, de nieuwste ‘cloud-native’ datacenterinfrastructuur, vereenvoudigt je on-premises opslag. Deze opvolgers van HPE Nimble en HPE Primera tracht je het meest eenvoudige datacenterconcept te bieden met maximale performantie. Een stevige bewering, maar we leggen uit hoe het werkt.

HPE Alletra: Snel, Sneller, Snelst

HPE Alletra deduplicatie en compressie We vallen meteen met de deur in huis: Een Alletra bereikt toegangstijden ónder de milliseconde. Dankzij intelligente toewijzing van de snelste cache- en flash-storage worden zelfs snelheden bereikt die tot 25% hoger liggen dan de strafste HPE Nimble all-flash-arrays.

En alsof dat nog niet genoeg is, ga je ook drastisch op opslag besparen. Zo drongen we bij één van onze klanten de totale opslag van 100 terabyte terug naar amper 21(!) terabyte. Een ongeziene graad van compressie en deduplicatie, en dat zónder snelheidsverlies.

HPE-Alletra

Flash snelheden met traditionele schijven

Je hebt naast de All-Flash arrays ook Hybrid Arrays, waar harde schijven en flash-storage gecombineerd worden. Dankzij ‘data serialization’ halen zowel lees-als schrijfacties zelfs op traditionele schijven maximale snelheden. Maar dat is nog maar het begin.

Actuele data en data die met regelmaat bewerkt en/of geraadpleegd wordt namelijk automatisch naar flash-opslag verschoven en zelfs op de extreem snelle CPU-datacache geplaatst. Dus in principe bereik je zelfs met klassieke schijven ongeëvenaarde datacentersnelheden.

Gezien de verhouding qua kostprijs per gigabyte tussen harde schijven en flash geheugen, kom je zo al gauw tot mooie besparingen.

Opslag installeren en toewijzen eenvoudiger dan ooit

Het plaatsen van een geavanceerd apparaat als de HPE Alletra in je rack is zeker geen rocketscience meer; Ook ben je met wat kennis van zake binnen enkele spreekwoordelijke clicks operatief, klaar om de meest veeleisende toepassingen razendsnel van data te voorzien.

Het toewijzen van applicatie-specifieke opslag is ook eenvoudig en gebeurt zelfs gedeeltelijk automatisch. Je geeft aan welke doeleinden bepaalde apps hebben en de artificiële intelligentie gaat aan de slag om de configuratie voor optimale dataverwerking te doen.

Het beheer loopt via een always-up-to-date, gecentraliseerde SaaS cloud-console. Van hieruit kan je -van overal en op ieder apparaat- de hele fleet beheren. Meerdere installaties, verspreid over het hele land of zelfs de wereld zijn zo altijd binnen handbereik.

Ook upgrades en uitbreiding verlopen zonder storing

Alletra’s zijn voorzien op groei. Je kan namelijk in een live omgeving zonder problemen opslag toevoegen of data migreren naar andere omgevingen.

HPE InfoSight & Data Services Cloud Console als sleutel

De Alletra’s genieten van HPE InfoSight. Dit is een A.I. die tienduizenden datacenters voortdurend analyseert om zo tot universele inzichten te komen. Het doet niet alleen veel optimalisaties achter de schermen, het stelt ook ingrepen voor om een optimale werking van jouw omgeving en resources te garanderen.

Ook de hardware zelf wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Loads, bottlenecks, temperaturen, disk-errors, stroomvoorziening, geheugen… Zodra het systeem eigenaardigheden opmerkt zal het ingrijpen waar mogelijk en je op de hoogte brengen. Nakende problemen of storingen worden zo onmiddellijk in de kiem gesmoord.

Dankzij deze voorspellende kracht van A.I. binnen HPE InfoSight wordt wakker liggen van downtime verleden tijd. Als virtuele assistent kan dit tellen!

De Data Services Cloud console laat je dan weer je tijd en energie steken in het optimaliseren van het daadwerkelijke gebruik en de toepassingen. Zo hoef je achterliggend niet te veel bezig te zijn met het beheer van schijven, opslaglocaties, deduplicatie etc… Dat gebeurt grotendeels automatisch.

Uptime en databehoud gegarandeerd dankzij Triple+ Parity Raid

De HPE Alletra hanteren als standaard een Triple+ Parity RAID zonder impact op performantie. Zo kunnen tot drie schijven simultaan uitvallen zonder ook maar één bit te verliezen.

Mocht er toch iets mislopen en dien je data te herstellen, dan kan dat snel en eenvoudig. App-aware back-up en herstel, zowel on-premises als in de cloud, zorgt ervoor dat data snel teruggeplaatst kan worden.

België én VanRoey.be als koplopers in Europa

Vandaag zijn er slechts 3 HPE Alletra’s van dit type operatief in gans Europa, waarvan twee in België. Met trots kunnen we melden dat beide door VanRoey.be zijn geïnstalleerd(!)

Alletra as a Service via HPE Greenlake

Een complete HPE Alletra set-up kan je uiteraard gewoon kopen (CAPEX); Maar in deze onzekere tijden is het misschien interessanter om het toestel in een het pay-per-use (OPEX) model te gebruiken zonder grote investering vooraf.

Vanaf een vooropgesteld minimaal verbruik heb je de optie om -middels het HPE Greenlake programma- een HPE Alletra bij jou on-premises geïnstalleerd te krijgen. Je betaalt dan maandelijks enkel naargelang je het systeem effectief gebruikt. Je CFO zal het graag horen!

HPE Gold Partner Solution Provider | VanRoey.beVoor vele organisaties is er dus eigenlijk geen excuus om niet meteen te upgraden naar de extreme performantie, deduplicatie én uptimegaranties van de HPE Alletra.

Wil je meer weten over deze innovatieve storage-oplossing? Contacteer ons dan gerust en onze gecertificeerde experts maken je graag wegwijs.

btw nr.*

“Vandaag zijn er slechts 3 HPE Alletra’s van dit type operatief in gans Europa, waarvan twee in België. Met trots kunnen we melden dat beide door VanRoey.be zijn geïnstalleerd(!)”

deel dit bericht:

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!