Header Image overlay

Infrastructure as a Service met VanRoey Private Cloud

Waarom zou je nog investeren in een eigen datacenter? Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt. Het kan zeker voordelen hebben, maar het vereist zware investeringen waarvan je nooit zeker weet of ze altijd optimaal benut zullen worden. Je koopt ofwel te veel ofwel te weinig. Nooit ‘juist genoeg’. Tijdens de coronacrisis zaten dan ook vele datacenters met hun vingers te draaien. Daarnaast zit je met licentiekosten, energiekosten, ruimtevoorziening, koeling, onderhoud, technische kennisvereisten. Denk tenslotte ook nog aan back-ups en disaster recovery… Kortom: bezint eer ge begint.

Het alternatief is Infrastructure as a Service (IaaS). VanRoey.be is dan ook al jaren voortrekker van Microsoft Azure om datacenters te ontlasten of deels te vervangen. Het outsourcen van je datacenter biedt vele voordelen: je gaat van een zware investering naar een voorspelbare maandelijkse kost, je kan direct schalen naargelang je noden en je wordt ontlast van alle vormen van onderhoud en uptimegaranties.

Het lijkt een evidente keuze maar toch zijn er ook redenen die je kunnen beletten om voor de public cloud te kiezen. Zo mag bepaalde data het Belgische of Europese grondgebied niet verlaten omwille van GDPR of andere wettelijke gevoeligheden. Ook is het niet wenselijk om terabytes aan data te uploaden of via de cloud te herstellen langs de internetlijn.

VanRoey.be Private Cloud: 100% Belgisch datacenter

HPE Gold Partner Solution Provider | VanRoey.beOns datacenter is gebouwd op state-of-the-art HPE Greenlake architectuur en bevindt zich in een hypermodern Tier-3 datacenter te Diegem. Je kan bij ons meteen van start met razendsnelle hardware met honderdduizenden IOPs en eindeloos veel geheugen of opslag.

Je organisatie betaalt uiteindelijk enkel dat wat je maandelijks verbruikt in een pay as you use / pay as you grow model. Zo ben je meteen zeker dat je nooit te veel betaalt of capaciteit te kort komt.

We werken met één all-inclusive prijs en jij mag gerust zijn: VanRoey.be regelt alles. Redundantie, back-ups, licenties, onderhoud, energie, koeling, pro-actief beheer en gecertificeerde ondersteuning… Alles wordt vastgelegd in SLA’s die zover gaan als 24/7.

Standaard werken we op gedeelde resources waarbij jouw data te allen tijden 100% gescheiden is van data van andere klanten. Je hebt ook de optie om voor bepaalde toepassingen een Private Server te reserveren. Dit brengt uiteraard een iets hogere kost met zich mee, maar het geeft je nog meer vrijheid, privacy- en performantiegaranties.

Pay as you use & grow
Private of Public Cloud, voor wat kies jij het best? We tonen je de verschillende opties om je datacenter te outsourcen middels een kostentechnisch zeer interessante formule.

Geoptimaliseerd voor het hybride model

Microsoft Gold Partner | VanRoey.beWanneer je interesse hebt om in deze formule te stappen onderzoeken we eerst samen je vereisten.  We zoeken naar de ideale configuratie, en deze is zelden uitgesproken ‘cloud-only- of ‘on-premise only’. Datacenters zijn bij voorkeur hybride, want zowel de cloud (in de VanRoey Private Cloud en/of in Azure) als on-premise hebben hun voordelen.

Virtuele machines in ons datacenter werken daarom naadloos samen met jouw on-premise omgeving. Daarnaast kan je er ook voor kiezen bepaalde VM’s of webservices in Azure te draaien, naast VM’s in ons datacenter.

Naast het ontlasten van je datacenter bieden we ook volgende diensten:

 

Off-site Backup as a Service

Veeam Pro Partner | VanRoey.beJe back-ups data zitten veilig in een bewaakte omgeving op Belgisch grondgebied en is met maximale snelheid te benaderen. Zoals eerder vermeld kunnen we je data zelfs fysiek m.b.v. een NAS tot bij jou of het datacenter brengen. Dit werkt altijd sneller dan grote hoeveelheden data te moeten down- of uploaden.

Disaster Recovery as a Service

Spiegel je ganse omgeving in de VanRoey Private Cloud. Als er iets misloopt binnen je live-omgeving kan je meteen verder op deze back-up omgeving. Onthoud, je betaalt enkel je gebruik van het datacenter. Het kost dus niet veel om een gespiegelde omgeving stand-by te houden.

Onze specialisten kunnen deze disaster-recovery omgeving ook regelmatig voor je testen; dit wordt wel vaker over het hoofd gezien bij klassieke omgevingen. Maar als de nood het hoogst is wil je niet geconfronteerd worden met verbindingsproblemen of onbekende foutcodes.

Maximale certificatie, maximale gemoedsrust, maximale duurzaamheid

Het datacenter staat in hartje België. Zo ben je met zekerheid in regel met GDPR en altijd snel geholpen. Nog beter is dat het datacenter op 100% groene stroom draait. De certificatie is niet mals:

  • IBM Tier III certificatie: de hoogst mogelijke graad in België betreft uptimegaranties en redundantie. Tot op heden is er zelfs nog nooit downtime geweest.
  • De strenge BSI normen: duurzaamheid en energievereisten zoals gedefinieerd in ISO 14001, dataprivacy normen binnen ISO 27001 en gegarandeerde veilige werkomstandigheden gekaderd binnen ISO 45001.
  • Fysieke beveiliging: Het is zo goed als onmogelijk -zelfs voor medewerkers- om zonder uitdrukkelijke toelating tot aan de machines te komen. Een jaarlijkse audit door Deloitte verzekert je dan ook van de ISAE 3000 Type 2 & ISAE 3402 Type 2 beveiligingscertificaten.
  • Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS): Dit maakt dat bedrijven die bijzonder veel betalingsverkeer verwerken ook zorgeloos kunnen outsourcen.

Dit soort garanties kan je als organisatie zo goed als onmogelijk benaderen, laat staan evenaren.

btw nr.*

“Je organisatie betaalt uiteindelijk enkel dat wat je maandelijks verbruikt in een pay as you use / pay as you grow model. Zo ben je meteen zeker dat je nooit te veel betaalt of capaciteit te kort komt.”
Een 100% Belgisch datacenter geoptimaliseerd voor het hybride model. Ontdek de voordelen voor jouw organisatie in dit webinar!

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!