Header Image overlay
BE-TRANS Logo

BE-Trans op autopiloot met Managed Services

Wanneer we Be-Trans onze Managed Services voorstelde, een verzameling aan diensten die alle ICT kopzorgen moet wegnemen, gingen ze all-in.
BE-TRANS Logo

Het succesverhaal Be-Trans en VanRoey brengt ons terug naar 2011. Bert Vranckx, eigenaar en zaakvoerder vertelt: “Voordien werkten we voor het beheer van onze ICT-infrastructuur met een bedrijf samen dat slechts één IT’er had. Bovendien kwam hij slechts enkele dagen per maand uit Nederland naar België. Zodra we met dringende problemen te kampen hadden, dan werd die afstand van Nederland-België een storende factor. Het was hoog tijd voor een lokale speler die kort op de bal kon spelen om onze groei te ondersteunen en de continuïteit te verzekeren.

Onze ERP-leverancier wist ons te vertellen dat VanRoey in Geel ging uitbreiden. Wij namen contact met hen op, de klik was er en in 2012 sloegen we de handen in mekaar.”

Alles beheerd

In december 2015 hebben we Be-Trans onze Managed Services voorgesteld, een verzameling aan diensten die alle ICT-gerelateerde kopzorgen moet wegnemen bij organisaties. Vanaf dan ging het bedrijf All-In:

“Wij vertrouwen al jaar en dag op VanRoey voor de meest uiteenlopende diensten. Van advies tot monitoring, van aankoop tot herstel… Voor ons is ICT geen zorg meer, we weten dat experts zich er mee bezig houden, en we kunnen het onmogelijk zelf beter doen. Zelfs al zouden we een vaste IT’er in dienst nemen, hij of zij kan onmogelijk evenveel parate kennis, ervaring en beschikbaarheid bieden als een team van gecertificeerde experts. Die witte raven bestaan niet. Toen VanRoey ons voorstelde om mee te gaan in hun Managed Services overeenkomst was de som voor ons snel gemaakt. Alle losse dienstverlening viel vanaf nu onder één contract met één transparante en voorspelbare factuur.”

Managed Services betekent voor Be-Trans dat…

  • VanRoey pro-actief de kritische infrastructuur beheert. Er wordt onmiddellijk actie ondernomen wanneer er een ernstig incident dreigt voor te doen om zo kostbare downtime te vermijden.
  • Op regelmatige basis een engineer ter plaatse een gestructureerde gezondheidscheck maakt mét aanbevelingen voor een optimale omgeving.
  • Een servicemanager inzoomt op alle gepresteerde uren en deskundig advies verleent om ad hoc support zo veel mogelijk te vermijden.
  • Elke 3 jaar een roadmap wordt opgemaakt: Ondersteunt IT de bedrijfsdoelstellingen en wat is er nodig om dit te doen?
  • Bovendien kan Be-Trans àlle dagen, 24/7 met 4u reactietijd, op VanRoey rekenen. “Inderdaad, zelfs op Kerstavond mogen we jullie lastigvallen (lacht). Kijk, organisaties beseffen het soms niet, maar velen steunen bijna 100% op de werking van hun ICT. Je kan niet meer zonder en bij Be-Trans is dat niet anders.”

“Helaas zien de meeste bedrijven ICT nog steeds als een ‘noodzakelijk kwaad’ omdat het af en toe eens kuren vertoont. Vooral omdat het door de jaren heen zonder concrete strategie is blijven groeien. Vanaf een bepaalde complexiteit van het park loop je tegen grenzen en problemen aan die je niet langer zonder experts kan oplossen.”

Zorgeloos resultaat

“Wij zijn van deze zorgen verlost en kunnen ons volop concentreren op onze trucks. In plaats van een voltijdse ICT’er hebben we vandaag eindeloos veel expertise, ervaring en kennis van onze omgeving ter beschikking… op elk moment van de dag, slechts één telefoonnummer ver.

Maar het gaat nog verder dankzij de uitgebreide monitoring: wanneer een harde schijf dreigt defect te gaan, geheugen fouten vertoont, rekenkracht of temperaturen van servers kritieke niveaus bereiken, kan het VanRoey team dit realtime zien en wordt -met onze goedkeuring- proactief ingegrepen. Problemen worden zo in de kiem gesmoord. Ik betaal liever een nieuwe schijf of extra geheugen dan dat mijn zaak een halve dag blokkeert door uitval. VanRoey licht ons steeds in over de aard van het probleem, de mogelijke gevolgen en wat we best doen.”

Over BE-Trans

Bert Vranckx en zijn vrouw Astrid zijn typische Kempense (w)ondernemers. Wat als transportbedrijf begon eind jaren ’90, groeide uit  tot een internationale groep met meer dan 5 bedrijven. Het Geelse Be-Trans richt zich op nationaal & internationaal containertransport, het spitst zich toe op 20 en 45 foot containers, high cubes, reefers en kipcontainers. Ondertussen blijft het bedrijf groeien en investeren. Bert en Astrid ondernemen sinds kort vanuit hun prachtige nieuwbouw in Geel, op de vroegere Alcatel site: een pand van 9.000m² dat de nieuwe kantoren van Be-Trans en de magazijnen van Be-Logistics huisvest.

deel dit bericht:

“Schoenmaker blijf bij je leest geldt des te meer voor ICT. De materie wordt dagelijks complexer, onze afhankelijkheid is groter dan ooit en de dreigingen van buitenaf zijn niet de minste. Met Managed Services van VanRoey kochten we naast efficiëntie dus ook gemoedsrust.”
Bert Vranckx en Astrid Krieckemans
Managing Director en Teamleader Accounting & Administration Be-Trans en Be-Logistics
Bert Vranx & Astrid Krieckemans Be-trans

Wil je net als Bert Vranckx en Astrid Krieckemans van BE-Trans samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!