Header Image overlay
Hospidex Logo

IT-omgeving Hospidex is opnieuw future-proof

Elk bedrijf steunt vandaag op IT-infrastructuur. Zo ook Hospidex, een importeur van gespecialiseerde medische apparatuur. En die nood vulde EuroSys met glans in. Het bedrijf uit Houthalen bracht de IT-infrastructuur van Hospidex naar een nieuw niveau. “We zijn nu opnieuw future proof”, vertelt Francis Gielen, zaakvoerder en CFOO van Hospidex.
Hospidex Logo

In die globale business is er weinig ruimte voor IT-falen. “IT-infrastructuur is van het grootste belang voor ons business model”, vertelt Gielen. “Alle transacties en verdelingen gaan via onze IT-systemen, en als die downtime ondervinden dan staat ons bedrijf stil.”

Francis Gielen voor logo Hospidex

Daarom voerden ze dit jaar een vernieuwing door van hun server-en storage infrastructuur. “Voor ons bedrijf zijn onze klanten en ons human capital natuurlijk het belangrijkste, maar daarna komt ons IT-kapitaal. En om die laatste te optimaliseren, haalden we VanRoey erbij.”

Dell Titanium PartnerVanRoey deed zo een behoefteanalyse nadat de garantie van de vorige servers eindigde, en op basis van dat advies installeerden ze een nieuwe generatie servers met bijhorende storage. Die operatie vereenvoudigde de IT-omgeving, dreef de uptime van de data en applicaties naar omhoog, waardoor er meer ruimte is voor groei.

Die procedure ging volgens Gielen alvast erg vlot. “Onze werknemers hebben van die hele installatie eigenlijk niets gemerkt, buiten dan dat de systemen vlotter liepen”, vertelt hij. “Zoals steeds ging dat gepaard met een hoge graad van professionaliteit van EuroSys. Mochten al onze leveranciers zo’n service bieden, zou mijn leven veel makkelijker zijn”, lacht Gielen.

Hospidex Dell Server infrastructure

Die nieuwe installatie zal Hospidex alvast voor de komende vijf jaar dienen. “Bij dit soort installaties moet je steeds de kost afwegen met de kwaliteit van de infrastructuur. Je kan de Rolls Royce van de markt kopen, maar je moet ook afwegen of een gewone Volkswagen misschien niet voldoende is. Maar hier hebben we het advies van VanRoey gevolgd, en daar zijn we erg blij mee.”

Over Hospidex

Hospidex importeert en distribueert medische hulpmiddelen vanuit haar basis in Tienen, en dat blijkt een erg globale business. “We kopen gespecialiseerde apparatuur van overal ter wereld, bijvoorbeeld uit Amerika en Japan, en verkopen en verdelen die vervolgens in de Benelux, Frankrijk en Duitstalig Europa”, vertelt Gielen. En dat legde hen geen windeieren. Het bedrijf werd opgericht in 1986, stelt nu een 50 mensen tewerk en haalt 25 miljoen euro omzet binnen.

“Onze werknemers hebben van die hele installatie eigenlijk niets gemerkt, buiten dan dat de systemen vlotter liepen. Zoals steeds ging dat gepaard met een hoge graad van professionaliteit van VanRoey. Mochten al onze leveranciers zo’n service bieden zou mijn leven veel makkelijker zijn!”
Francis Gielen
CFOO en zaakvoerder
Francis Gielen

Wil je net als Francis Gielen van Hospidex samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Een 100% Belgisch datacenter geoptimaliseerd voor het hybride model. Ontdek de voordelen voor jouw organisatie in dit webinar!

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!