Header Image overlay

Terugblik Office of The Future Event met Herman Konings

Welke factoren bepalen het kantoor van de toekomst? Hebben Generatie Y en Z dezelfde verwachtingen? Dat waren de onderwerpen tijdens ons Office of the Future Event i.s.m. HP en Voka Mechelen-Kempen.

Wim Vandebergen (Country Manager Commercial Channel) mocht de spits afbijten. De meer dan 50 deelnemers werden door Wim meegenomen in HP’s visie op de toekomstige werkplek. Wim deelde enkele interessante trends om als organisatie op in te zetten. Daarnaast herhaalde hij het belang van zowel fysieke als mentale gezondheid. “55% van al onze stress, wordt veroorzaakt door onze job” klonk het. Vooral Gen Z’ers ervaren duidelijk meer stress in hun leven:

  • Gen Z: 59%
  • Gen Y: 46%
  • Gen X: 43%
  • Baby boomers: 27%

Het overvloedig ‘geprikkeld’ worden door notificaties is hierin wellicht voornaamste oorzaak.

Invloedrijke factoren maken ons uniek

Voor een veranderingspsycholoog als Herman Konings zijn het boeiende tijden. Onze geest heeft de afgelopen jaren heel wat te verwerken gekregen. Corona, de oorlog in Oekraïne, de huidige energiecrisis, … Tal van invloedrijke gebeurtenissen die ons leven beïnvloeden. Het heeft ervoor gezorgd dat we met een andere bril naar het leven kijken, alsook andere verwachtingen hebben qua werkomgeving. Zo vond drie jaar amper iemand telewerk belangrijk. Bovendien is er ook een duidelijk verschil per generatie:

Generatie Y (1980 – 1996) Generatie Z (1996 – 2005)
Voldoende aandacht voor focus & rust Modieuze werkomgeving
Prikkelarme werkomgeving Fan van felle kleuren
Ruimte voor co-creatie Aparte ruimtes om tot rust te komen

Babyboomers maken plaats voor Gen Z’ers

Op professioneel vlak maken babyboomers stilaan plaats voor Generatie Y & Z. Maar doordat er in een kleinere pool van arbeidskrachten gevist moet worden, hebben we nu een ‘war for talent’.

Certified Great Place To Work | VanRoey.beNet als in de Belgische politiek – vele partijleiders zijn jonger dan 32 – zullen steeds meer bedrijven door een millenial bestuurd worden. Jonge mensen die een hele andere visie op de wereld hebben. Een generatie waarbij digitalisatie belangrijk is. Evenals een aantrekkelijke werkplek (= Great Place To Work).

Gap The Mind

Tijdens zijn presentatie haalde Herman Konings ook het begrip ‘cluster fuck’ aan. Een opeenstapeling van crisissen die een boost geven aan onze samenleving. Sluimerende ‘beschavingsprocessen’ die door een ingrijpende crisis worden versneld. Voorbeelden van zo’n beschavingsproces zijn: duurzaamheid, gezondheid, digitalisering, urbanisering en globalisering.

Tevens de rode draad doorheen zijn boek ‘Gap The Mind’.

Benieuwd naar meer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, niet alleen om op de hoogte te blijven van de digitaliseringstrends, je maakt tevens kans om zijn boek te winnen! We kiezen willekeurig enkele winnaars uit de nieuwste inschrijvingen.

“55% van al onze stress, wordt veroorzaakt door onze job. Vooral Gen Z’ers ervaren duidelijk meer stress in hun leven”
Office of the future
We verwelkomen je graag in ons gloednieuw klimaatneutraal gebouw!

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!