Header Image overlay

Trend Micro vervangt Symantec EndPoint Protection Cloud

Enkele maanden geleden nam chipfabrikant Broadcom Symantec over. Een blockbuster deal, die door velen met argusogen geobserveerd werd. Nu kondigt Broadcom de stopzetting van de ontwikkeling en de ondersteuning van Symantec EndPoint Protection Cloud aan vanaf 2 november 2020. En opmerkelijke beslissing. Maar wat betekent dat voor de gebruikers?

Symantec EndPoint Protection Cloud gold jarenlang als de voor de hand liggende beveiliging voor clients en servers. Via een intuïtieve, cloud-gebaseerde console was een volledige vloot aan PC’s, Mac’s, mobiele toestellen en servers te beheren. Een gebruiksvriendelijke en inzichtelijke oplossing dus, waar veel bedrijven en organisaties op vertrouwden.

Trend Micro als volwaardig alternatief

Trend Micro logo | VanRoey.beEr is echter geen reden tot paniek. VanRoey.be voerde een grondig onderzoek naar de mogelijke alternatieven. Op basis van de testresultaten komt Trend Micro er als beste kandidaat uit. Trend Micro is zeker geen nieuwkomer. Met reeds 30 jaar security expertise en een gebruikersbasis van meer dan 500.000 bedrijven wereldwijd, zitten ze mee in de kop van het security peloton.

Trend Micro biedt twee EndPoint Protection formules aan: Basic en Advanced. Met de Basic EndPoint Protection krijg je een betrouwbare beveiliging tegen virussen, malware, spyware, ransomware, enz. voor al je clients en servers. Je krijgt er USB device control en firewall functionaliteit bij, tot vijf gebruikers.

Maak kennis met Trend Micro!
In 21 min. loodsen we je door de mogelijkheden die Trend Micro Worry Free te bieden heeft. Zowel het Antivirus als het XDR (EDR) luik van Trend Micro komen uitgebreid aan bod!

Advanced EndPoint Protection met e-mail beveiliging en Cloud App Security

De Advanced EndPoint Protection gaat tot 250 gebruikers en is verder aangevuld met een geavanceerde e-mail beveiliging en Cloud App Security. Dit biedt bescherming tegen dreigingen binnen Office 365, Google G-suite en tal van Cloud filesharing diensten.

Via de geavanceerde sandboxing techniek ‘Deep Discovery’ vindt het onbekende malware. Technologieën zoals pre-execution machine learning en document exploit detection liggen aan de basis van deze toepassing. De oplossing scant zowel interne als externe mails. Zelfs interne phishing aanvallen krijgen zo geen kans. Dit in tegenstelling tot e-mail gateways die zich meestal beperken tot externe aanvallen.

Met de Advanced EndPoint Protection gaat Trend Micro dus nog een stapje verder dan Symantec.

EndPoint Detection & Response (EDR) zijn optioneel verkrijgbaar. Daarmee kan je mogelijk besmette toestellen nog sneller isoleren en herstellen.

VanRoey.be ondersteunt migratie

Symantec Gold Partner | Vanroey.beAls Symantec Gold Partner, heeft VanRoey.be jarenlang een goede service kunnen leveren op Symantec EndPoint Protection Cloud. Met Trend Micro gaan we verder op dit elan en blijven we zorgen voor een veilige IT-omgeving. Uiteraard informeren we onze Symantec klanten en ondersteunen we hen bij de migratie naar Trend Micro.

Contacteer ons gerust voor meer informatie

btw nr.*

 

“VanRoey.be voerde een grondig onderzoek naar de mogelijke alternatieven. Op basis van de testresultaten komt Trend Micro er als beste kandidaat uit.”

Geschreven door:

Roel Van Looy
Technical Business Manager Networking & Security bij VanRoey.be

Roel werkt sinds 2004 bij VanRoey en kan als security evangelist op heel heldere manier zeer complexe materie aan de man brengen. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in talloze complexe omgevingen en tal van certificaten die zijn kennis staven. Een hartig gesprek met hem is goud waard.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!