Overlay | VanRoey.be

VanRoey.be breidt dienstverlening uit met financiële inzichten van BrightAnalytics

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vooraleer we nieuwe oplossingen in de markt zetten, willen we deze steeds zelf uitgebreid getest en gebruikt hebben. Zo ook met BrightAnalytics. Een financiële rapportering en controlling tool. “De belangrijkste drijfveer is de invoering van een analytische boekhouding, waarbij overheadkosten verdeeld worden over de verschillende business units”, leert CFO Hans Hoskens ons. “Vroeger zouden we hiervoor aangewezen zijn op Excel, waar er al snel een foutje kan insluipen. Met BrightAnalytics kan financiële rapportage nu op een snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier.”

“Als IT Service Provider ondersteunen we onze klanten – doorgaans middelgrote B2B-bedrijven met zo’n 25 tot 5.000 computergebruikers – met infrastructuur en applicaties”, begint zaakvoerder Pat Van Roey te vertellen. “Daarvoor werken we samen met een select aantal leveranciers. Tijdens klantgesprekken stelden onze ERP- en CRM Specialisten vast dat heel wat bedrijven nood hadden aan een meer geavanceerde oplossing voor hun financiële rapportering. Na uitgebreid marktonderzoek werd gekozen voor BrightAnalytics”

Zonder tussenkomst van IT

Hans Hoskens“Daar zijn meerdere redenen voor”, legt Finance Director Hans Hoskens uit. “BrightAnalytics gaat net een stap verder dan andere BI tools. Het is niet louter een financiële rapporteringstool, maar ook een controllingtool. Operationele medewerkers in de financiële afdeling kunnen het zelf opzetten en managen zonder dat ze daarbij de tussenkomst van een IT’er nodig hebben”, gaat Hans verder. “Wij vinden dat cruciaal. Meestal wordt er veel tijd en werk gestopt in de financiële rapportering, en minder in het analyseren van de data. Maar dat zou net andersom moeten zijn: de data moet ten allen tijde beschikbaar zijn, zodat je hier snel mee aan de slag kan.”

In één oogopslag

Omdat VanRoey.be niet graag iets voorstelt aan klanten zonder er ook zelf mee te werken, werd BrightAnalytics ook bij hen zelf geïmplementeerd. De belangrijkste drijfveer daarbij was de invoering van een analytische boekhouding, waarbij er overheadkosten verdeeld moesten worden over de verschillende businessunits. “In BrightAnalytics kunnen we op de achtergrond verdeelsleutels instellen waardoor die kosten in de rapportering automatisch over de businessunits verdeeld worden”, aldus Hans. “Vroeger zouden we hiervoor aangewezen zijn op Excel, waar er al snel een foutje in formules sluipt en er met meerdere sheets gewerkt moet worden. In BrightAnalytics gaat filteren snel, en zie je nadien in één oogopslag de resultaten. We winnen er tijd mee, het is gebruiksvriendelijk én het stelt ons in staat om snel te werken.”

Geen meerkost voor maatwerk

Patrick Van RoeyOndertussen blijft VanRoey.be ook andere BI aanbieden bij klanten. “Voor een productiviteitsrapportering, die weergeeft wie hoeveel uur presteerde aan welk project, is Power BI bijvoorbeeld een prima tool, die bovendien vrij toegankelijk is voor iedereen”, zegt Pat nog. “Maar filteren op analytisch niveau is dan weer moeilijk. En wil je werken met verdeelsleutels om een juiste analyse van de cijfers te maken, dan komt er vaak maatwerk bij te pas. In zo’n gevallen is BrightAnalytics een betere optie.”

Wil je weten hoe het werkt?

BrightAnalytics organiseert op regelmatige basis gratis online sessies waar je aan kan deelnemen. Schrijf je er vrijblijvend in en ontdek de mogelijkheden!

“Meestal wordt er veel tijd en werk gestopt in de financiële rapportering, en minder in de analyse van de data. Met BrightAnalytics is net het omgekeerde mogelijk.”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager

In 2008 begonnen aan zijn carrière bij VanRoey.be. Eerst jarenlang actief als Retail Manager en sinds enkele jaren de switch naar marketing gemaakt.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info

Dynamics 365 Business Central is een eenvoudige alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer. Ze verbindt alle aspecten van je bedrijf zodat je slimmere beslissingen kan nemen.
Next level Business Intelligence. Visualiseer complexe gegevens uit verschillende bronnen in realtime dashboards.
Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen