Overlay | VanRoey.be

Weet jij welke gebruikers owner zijn van een team of groep?

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

De meest voor de hand liggende procedure bij het vertrek van werknemers is dat ze uit de Active Directory gehaald worden. Maar wat met de teams of Office 365 groepen waar ze owner van zijn? Denk hierbij aan owners van SharePoint pagina’s of van teams binnen Microsoft Teams.

Als een werknemer het bedrijf verlaat wil je niet plots met een x-aantal deels stuurloze teams en groepen blijft zitten. Deelnemers kunnen jammer genoeg geen teamleden toevoegen, laat staan wijzigingen aanbrengen als ze enkel leesrechten hebben.

Als admin van een Office 365 tenant wil je niets liever dan het overzicht bewaren. Zodat je bij het vertrek van een collega heel eenvoudig kan achterhalen van welke teams of groepen hij/zij owner is. Enkel dan kan je de nodige acties ondernemen om een nieuwe eigenaar aan te stellen.

GroupMGR: overzicht + touwtjes in handen

Hoe pak je deze problematiek het beste aan? Zoals gewoonlijk bestaat er voor elk probleem een oplossing, een handige tool. Zo hebben we in de zomer van 2020 een management tool gelanceerd namelijk GroupMGR; om admins te helpen het overzicht te bewaren binnen hun Office 365 omgeving.

Concreet: GroupMGR integreert zich volledig binnen de Office 365 tenant en zorgt ervoor dat alle groepen en teams in één handomdraai overzichtelijk worden weergegeven. Wil je weten wie eigenaar is van welke groep? Dan kan je dit dankzij GroupMGR zeer snel achterhalen. Eveneens kan je zeer eenvoudig een nieuwe, andere eigenaar toevoegen.

Orde in de chaos met GroupMGR

Hoe bewaar jij het overzicht van alle ‘groepen’ zoals Teams en SharePoint sites? Onze ontwikkelaars gingen aan de slag en ontwikkelden Hiervoor de handige toolGroupMGR

Hoe voeg je owner(s) toe?

Binnen de GroupMGR tool klik je de gewenste groep open en vervolgens voeg je een andere owner toe. Dankzij de tool kan je ook heel gemakkelijk achterhalen welke groepen geen eigenaar hebben. Deze zogenaamde ‘stuurloze’ groepen worden zichtbaar als je op de filter ‘owners’ klikt. Je krijgt dan meteen in één overzicht te zien aan welke groepen nog een eigenaar toegevoegd moet worden. Een owner toevoegen ging nog nooit zo eenvoudig én efficiënt! Nuttig weetje: als je een nieuwe eigenaar toekent aan groep of team, dan wordt hij/ zij direct op de hoogte gebracht per mail. Je moet ze dus niet persoonlijk op de hoogte brengen.

 

 

Benieuwd naar wat GroupMGR jouw organisatie te bieden heeft? Welke functionaliteiten vervat zitten in onze all-in-one tool? Schrijf je dan in voor één van onze gratis online sessies of vraag een gratis demo aan!

“GroupMGR integreert zich volledig binnen de Office 365 tenant en zorgt ervoor dat alle groepen en teams binnen de tenant in één handomdraai overzichtelijk worden weergegeven.”

Geschreven door:

Soetkin Vincké
Specialist Modern Workplace

Soetkin versterkt sinds 2020 het Modern Workplace Team met haar doorwinterde ervaring. Al 15 jaar is ze actief in de IT-wereld met sterke focus op digitaal werken. Voor al je vragen rond de Microsoft 365 Suite kan je bij haar terecht.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info

Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen