Header Image overlay

Microsoft Ignite: Vereniging van Teams & Dynamics 365

Snel en efficiënt samenwerken met centrale, altijd toegankelijke data. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is dat al jarenlang de ambitie van Microsoft. En stilaan maar zeker komen we dichter bij één ‘unified’ platform.

Ken je dat? Je bent thuis op zoek naar dàt specifieke kabeltje. Je hebt zo’n rommel-lade waar normaal gezien alle kabeltjes liggen, maar uiteraard blijkt het daar niet te liggen. Dan controleren we uiteindelijk toch die andere lade in de logeerkamer, die kast boven, die ene keukenlade, misschien daar in de badkamer… Uiteindelijk heb je je kabeltje gevonden, maar ben je weer 35 minuten van je leven onherroepelijk verloren.

Extrapoleer dit naar je organisatie. Je kan je herinneren dat iemand iets gevraagd heeft, maar wat was dat ook alweer? En vooral: waar?

Je controleert je mailbox, je Teams, een SharePoint site, een los Word- of Exceldocument, OneNote, je ERP en CRM omgeving, je WhatsApp, je SMS’en, contactformulieren van je website, social media… Voor je’t weet ben je ook hier een kostbaar uur verloren en is je workflow om zeep.

Dynamics 365 en Teams als centraal zenuwstelsel van je organisatie

Microsoft Dynamics 365 LogoHier wil Microsoft verandering in brengen. Of je nu in sales, marketing, service, finance, human resources… werkt, elke vorm van teamwork kan voortaan centraal in Dynamics 365 en Teams uitgevoerd worden. Op het jaarlijkse “Ignite” zoomt Microsoft dieper in op wat zij “unified collaboration” noemen.

Teams geïntegreerd in Dynamics 365

Binnen Dynamics 365 Sales zal je rechtstreeks vanuit een specifieke opportunity een chat beschikbaar krijgen met alle betrokken partijen. Ook zal je relevante chats en kanalen te zien krijgen waarin de klant vermeld wordt, automatisch gecureerd door AI. Je kan meteen de conversatie verderzetten zonder over te schakelen naar Teams.

 

(Video)bellen met je klant of collega’s vanuit Dynamics 365

Een geïntegreerd ‘click to call’ teams-paneel in je Dynamics 365 omgeving verlaagt de drempel om nauw contact te houden met je relaties.

Maar het gaat nog verder dan dat. Je krijgt de mogelijkheid om real-time transcripties (1) van je gesprekken te krijgen waarin belangrijke zaken (4) en/of actiepunten (3/6) automatisch worden uitgelicht. Ook krijg je een plaats om zelf extra notities (2/5) te nemen. Alles wordt automatisch gekoppeld aan het klant- of projectdossier zodat je collega’s hier ook inzage in hebben.

Uiteindelijk worden zonder enige moeite je KPI’s ingevuld (7), follow-ups (8) en belangrijke vermeldingen (9) opgelijst. Ook krijg je de mogelijkheid de hele conversatie opnieuw af te spelen met een sentiment-analyse en onderverdeling van de besproken topics (10).

Dynamics 365 app voor Teams

De app Microsoft Dynamics 365 for Teams maakt de wisselwerking tussen beide platforms compleet. Ze brengt alle voorgenoemde mogelijkheden, data en inzichten direct naar Teams zodat de functionaliteiten niet exclusief in het Dynamics 365 platform te gebruiken zijn.

Aan de slag met Microsoft Teams?
Teams biedt je eindeloos veel mogelijkheden. Geef jouw productiviteit én die van je collega’s een gigantische boost! Ontdek de belangrijkste feature in één namiddag.

Tover ‘event-aanwezigen’ om tot loyale klanten of ambassadeurs met Dynamics 365 Marketing

De drempel om met nieuwe mensen in contact te komen is lager geworden gezien we vandaag voornamelijk digitaal kennismaken via webinars, toch is echte klantenbinding des te lastiger geworden.

Iedereen die regelmatig (digitale) events organiseert weet hoe’n rompslomp het opzetten van webinars of fysieke events kan zijn: Agenda’s van collega’s vastleggen, de juiste mensen uitnodigen, bevestigings- en herinneringsmails opmaken en uitsturen, een locatie vastleggen, administratieve en financiële zaken regelen…

In eerste instantie helpt D365 Marketing je met eventbeheer door alles vanuit één platform te kunnen regelen. Maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden; Zo kan je klanten gaan indelen op basis van hun aanwezigheid of handelingen op je website, customer journeys starten met geautomatiseerde achterliggende campagnes en terugbel-acties of gepersonaliseerde content toesturen op basis van hun profiel.

Microsoft 365 LogoWil je zelf Microsoft Dynamics 365 Marketing eens proberen? Microsoft kondigde aan dat iedere microsoft 365 E3 of E5 klant binnenkort het platform gratis 6 maanden mag uitproberen! Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Los -dankzij samenwerking- sneller problemen op met Dynamics 365 Customer Service

De eerstelijnshulp moet het zo eenvoudig mogelijk hebben om effectief problemen op te lossen. Dynamics 365 biedt daarom alle relevante informatie binnen handbereik en maakt het zeer eenvoudig om de vakexperts te contacteren dankzij ingebouwde Teams-chat vanuit de Dynamics 365 Customer Service Agent.

Bijkomend voordeel is dat deze chats meteen gelinkt zijn aan het klantprofiel. Zo kan een (andere) medewerker deze geschiedenis en context altijd raadplegen.

“Ik zal u doorverbinden” wordt verleden tijd

Machine learning wordt ingezet om via ‘unified routing’ en ‘automatische toewijzing’ meteen de juiste medewerker aan te reiken bij specifieke problemen of klanten. Zo hoeft er veel minder te worden doorverbonden en wordt de klant sneller geholpen.

Optimaliseer samenwerking op locatie met Dynamics 365 Field Service

Samen met Teams en Dynamics 365 Remote Assist heb je de ideale omgeving om techniekers op de baan te ondersteunen. Ze hebben hun werkorders, schema’s, planning, informatie en experts altijd bijdehand. Ook kunnen ze rekenen op Virtual Agents om bepaalde processen geautomatiseerd uit te leggen of mee op te lossen.

En dat allemaal op hun laptop, tablet, smartphone of zelfs met behulp van de Microsoft Hololens. Zo kunnen bv. techniekers of chirurgen hands-free hun gezichtsveld streamen naar een expert op kantoor, die op zijn beurt voor hun ogen aanduidingen kan tekenen of technische instructies kan openen in het gezichtsveld van de arts of technieker en hen door delicate processen kan leiden.

Kom hiervoor zeker eens langs in ons Experience Center, waar je zelf kan ervaren hoe geweldig het werkt.

Ook in retail worden samenwerking en efficiëntie gemaximaliseerd

Iedereen die in retail (ge)werkt (heeft) weet hoe stresserend het kan zijn om een lange rij wachtende klanten snel en efficiënt verder te moeten helpen. Dan wil je geen kostbare tijd verliezen. Dankzij gestroomlijnde mobiele tools krijgen deze werknemers dankzij Dynamics 365 Commerce meteen de juiste/actuele informatie voorgeschoteld en staan ze altijd in verbinding met hun collega’s om snel vragen te kunnen behandelen.

Shopmanagers kunnen hun medewerkers aansturen met dynamische taaklijsten die toegewezen worden op basis van specifieke criteria. Vervolgens kunnen ze de taken opvolgen en hun mensen bijstaan via Teams.

 

Tot slot; Ook Human Resources krijgt het eenvoudiger dankzij Dynamics 365

Met een uitgebreide personeelsbeheerfunctie hebben je HR medewerkers voortaal alle informatie over alle medewerkers gecentraliseerd in één platform. Van opstart tot pensioen… Van evaluaties en productiviteitsinzichten tot absenteïsme en verloning…

Medewerkers krijgen het ook gemakkelijker als je ‘employee & Manager Self-Service’ aanzet; Zij kunnen voortaan zelf verlof of afwezigheid regelen (indien toegestaan) via Teams of het online platform. Ook worden ze bijgestaan door een chatbot waaraan ze specifieke vragen kunnen stellen. Zo wordt de HR dienst ontlast en je personeel heeft sneller een antwoord op vaak terugkerende vragen.

 

Wil je de samenwerking en de klantondersteuning ook binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen en de workload minimaliseren? Dan is een overstap naar Dynamics 365 een zeer goede zet. Het platform is vandaag al ijzersterk en wordt alleen maar beter dankzij innovatieve vernieuwingen die Microsoft continu toevoegt.

Microsoft Gold Partner | VanRoey.beVanRoey.be heeft als Microsoft Gold Partner al vele klanten en jaren ervaring in het overschakelen van omgevingen naar Dynamics 365 en/of Business Central. Ook hebben we enkele add-ons ontwikkeld om bv. bouw-, industrie– en immobedrijven op maat te bedienen conform hun noden.

Contacteer ons gerust voor een open gesprek of voor demonstraties van de mogelijkheden.

btw nr.*

“De drempel om met nieuwe mensen in contact te komen is lager geworden gezien we vandaag voornamelijk digitaal kennismaken via webinars, toch is echte klantenbinding des te lastiger geworden.”

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!