Header Image overlay

Fortinet beveiligt Azure cloud omgeving

De cloud biedt vele voordelen voor bedrijven. Het maakt je IT-infrastructuur schaalbaar, je betaalt enkel wat je nodig hebt, beschikt steeds over de nodige performantie en je krijgt enorm veel flexibiliteit. Vooral dat laatste is een grote troef, zeker wanneer je organisatie groter is. Dan bestaat er wellicht een grote dynamiek tussen de verschillende kantoren, afdelingen, projecten, medewerkers… met meer onvoorspelbare workloads tot gevolg.

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar de cloud, wat ook interessant is voor cybercriminelen…

Ransomware aanvallen op grote bedrijven zijn schering en inslag. De vraag naar een nog strengere beveiliging van cloud oplossingen wordt steeds groter.

Fortinet en Microsoft slaan de handen in elkaar

Microsoft Gold Partner | VanRoey.beMicrosoft Azure is zeker één van de best beveiligde cloud oplossingen op de markt. Je kunt er gerust van zijn dat jouw Azure cloud omgeving goed gescheiden is van die van andere organisaties. Maar jouw virtuele servers, clients en apps binnen Azure zijn jouw verantwoordelijkheid. Daarom schakel je best nog state-of-the-art security oplossingen in.

Fortinet Expert Partner | VanRoey.beVoor de integratie van geavanceerde cloud-beveiligingsoplossingen, werkt Fortinet -de nummer 1 in security- nauw samen met Microsoft. Die oplossingen zijn samen met vele anderen beschikbaar in de Fortinet Security Fabric. Zo kan jouw organisatie in alle veiligheid genieten van de voordelen van de Azure cloud.

Geïntegreerde oplossingen van Fortinet

Veilige verbindingen

Om gebruikers een veilige verbinding te verzekeren, gaat Fortinet zeer ver in de beveiliging van Azure cloud services. De integratie van FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN maakt een veilige overstap naar de cloud alvast veel gemakkelijker.

Het is vooral tijdens de migratie en de opzetfase dat je cloud omgeving het meest kwetsbaar is. Maar ook na deze integratie krijg je meer controle over de verbindingen van verschillende gebruikers met de Microsoft Cloud.

Betere monitoring

Om inbraak te voorkomen is het belangrijk om de activiteit om je cloud omgeving goed te monitoren. Dankzij FortiCWP (Cloud Workload Protection) kan je binnen Azure diepgaande analyses uitvoeren. Zo krijg je een goed zicht op de activiteiten en configuraties. Dreigingen worden heel snel gedetecteerd en de nodige maatregelen meteen genomen, nog voordat de gebruiker er iets van merkt.

Ontzorging

Een goede beveiliging van je cloud omgeving hoeft je IT medewerkers niet persé een hoop extra werk te bezorgen. Fortinet WAF-as-a-Service (Web Application Firewall) biedt je bijvoorbeeld een heleboel mogelijkheden om de beveiliging van je Azure cloud omgeving te configureren en te automatiseren. WAF-as-a-Service vereist geen diepgaande applicatiekennis, is gemakkelijk in gebruik en meteen te activeren via de Microsoft Azure Marketplace.

De best beveiligde cloud oplossing

Azure logoLaat je dus niet afschrikken om de stap naar Azure cloud Services te zetten. Heb je die al gezet? Prima! Bij Azure zit je sowieso goed, en met de integraties van Fortinet behoort het tot de best beveiligde cloud oplossingen. Wil je zeker zijn dat je cloud omgeving goed beveiligd is? Contacteer dan zeker onze experten voor een extra kritische blik op je configuratie.

btw nr.*

“Jouw virtuele servers, clients en apps binnen Azure zijn jouw verantwoordelijkheid. Daarom schakel je best nog state-of-the-art security oplossingen in.”

deel dit bericht:

Cloud op Belgische bodem!
Een veilig hybride datacenter, Back-up as a Service en/of Disaster Recovery as a Service op Belgische Bodem? Het kan!
We zetten uiteen wat de Fortinet Security Fabric juist is, en waarom deze zo belangrijk is in het huidige klimaat van digitale transformatie.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!