Header Image overlay

Projectwerking

Hybride aanpak van Prince2 & Agile garandeert slaagkans

Vanuit jarenlange ervaring in diverse projecten, is een hybride projectaanpak vastgelegd die standaard de PRINCE2 principes volgt.

Afhankelijk van de opdracht, kan het project eventueel aangevuld met iteratieve work packages, die op hun beurt via AGILE principes uitgewerkt worden.

PRINCE2
Predictive Lifecycle

Denk aan standaardtoepassingen of -installaties.
Accuraat design en planning/oplevering in 1 of meerdere fases om het resultaat incrementeel op te bouwen

AGILE
Adaptive Lifecycle

Eindresultaat werd nog niet in detail bepaald.
Na inventarisatie van requirements gebeurt de implementatie als een iteratief proces.

PRINCE2 + Agile: Project fases

VanRoey.be heeft de nodige resources met aangepaste competenties en ervaring om organisaties te begeleiden bij analyses en beoordeling voor de meest adequate oplossingen. Vanuit ons professioneel advies wordt zowel rekening gehouden met de actuele situatie alsook het toekomstige groeipad dat hiermee ondersteund moet worden.

Directing the project: Hoe gaan we (niet) te werk?

Hoe we niet werken

Klassiek wordt er met vele aparte tools gewerkt. Op zich doen deze wel goed wat ze moeten doen, maar het gevolg is dat er ongestuctureerd, decentraal en zonder versiebeheer wordt gewerkt. Medewerkers vinden hun weg niet naar de juiste (actuele) informatie, rechtenbeheer is uitdagend en is er een wildgroei aan documenten.

Moeiteloos samenwerken met grenzeloze betrokkenheid

Het project team werkt in één “unified modern workplace” met dezelfde tools, veilig & realtime, samen aan dezelfde documenten. De communicatie en documentatie verloopt gestructureerd dankzij sjablonen en m.b.v. dashboards, heldere projectplanning, SharePoint lijsten en achterliggende automatisaties blijft iedereen goed op de hoogte.

PROFESSIONAL SKILLS & COMPETENCES

Ons projectteam werkt uitermate proces-geörienteerd, rekening houdend met de gebruikersbelangen en een sterke betrokkenheid met de key-users (ownership) dmv een pragmatische aanpak en steeds met focus op het resultaat.

Om de voortgang en kwaliteit van een project te bewaken, zijn onderstaande domeinen van essentieel belang:

Opvolging milestones & deliverables

M.b.v. Gantt Chart – Timeline & Dependencies

Scope-verfijning & -bewaking/kwaliteit

M.b.v. use Cases & User Acceptance Tests (UAT)

Risico’s & verantwoordelijkheden

M.b.v. o.a. Risk Matrix & Mitigation - RACI tabel

Real-time Budget rapportering

M.b.v. Actuals – Estimation To Complete

SAMENWERKING + COMMUNICATIE = SLEUTEL TOT SUCCES

We hebben de nodige vaardigheden, ervaring en opleidingen genoten om vanuit een actieve luisterbereidheid een professioneel advies te geven. Daadkrachtig als team en resultaatgericht streven we naar een kwalitatieve oplevering.
Door duidelijke communicatie en voldoende structurele afstemmomenten en statusmeetings, zorgen we ervoor dat alle betrokken partijen steeds op de zelfde lijn zitten en het zelfde doel voor ogen blijven houden.
Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek. We brengen jouw project -ongeacht omvang of complexiteit- graag mee tot succes.

btw nr.*

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!