Header Image overlay
Logo Teksam Company

TeksamCo rekent op nieuwe servers en Wifi in productieomgeving

Teksam Company rekent voor haar IT ondersteuning volledig op EuroSys. De serverinfrastructuur was rijp voor vernieuwing.
Logo Teksam Company

Productiebedrijf Teksam Company wil zijn interne processen digitaliseren en automatiseren en had daarvoor een meer krachtige en betrouwbare IT-infrastructuur nodig. EuroSys vernieuwde de servers en installeerde Wifi in de magazijnen en de productieomgeving. In combinatie met een nieuw ERP-systeem en touchscreen pc’s in de productie, kan TeksamCo de volledige productieplanning nu veel beter opvolgen, zodat alles sneller en efficiënter verloopt.

“Onze serverinfrastructuur was stilaan verouderd en bood daardoor te weinig computerkracht voor onze nieuwe eisen”, vertelt Serge Do Ceu, financieel directeur bij TeksamCo. “Bovendien zouden de garanties vervallen, met alle risico’s van dien op het vlak van de beveiliging en ondersteuning. We gingen dus op zoek naar een nieuwe oplossing.”

Krachtige en redundante infrastructuur

TeksamCo ging te rade bij zijn vaste IT-partner EuroSys. Na een behoefteanalyse op basis van de huidige situatie en de toekomstvisie van de onderneming, raadde EuroSys hen aan om de twee bestaande servers te vervangen door een redundant systeem met centrale storage en twee servers van Dell. Daardoor beschikt TeksamCo nu over een krachtige, veilige en altijd beschikbare omgeving.

“Alles is ontdubbeld en er is een permanente back-up naar een ander gebouw, zodat het risico op downtime zeer klein is”, bevestigt Serge Do Ceu. “De back-up verloopt nu ook veel sneller en is meer betrouwbaar dan vroeger. Toen werkten we met back-up naar externe schijven terwijl we nu een back-up server hebben: een grote verbetering. Op onze Dell PowerEdge VRTX server draaien elf virtuele servers, zodat er geen conflicten tussen de verschillende databases ontstaan.”

Sneller en efficiënter werken

Naast de nieuwe serverinfrastructuur – inclusief de fiber-kabels en 10Gbit switches – installeerde EuroSys ook Wifi in de magazijnen en de productiehallen. In de productieomgeving kwamen ook pc’s met ergonomische touchscreens. “We zijn volop bezig met de digitalisering en automatisering van al onze productieprocessen”, legt Serge Do Ceu uit.

“In dat kader zijn we overgestapt naar een nieuw ERP-systeem, wat een extra reden was om te investeren in een betrouwbare en performante serverinfrastructuur. Onze oude servers boden namelijk onvoldoende rekenkracht om de nieuwe ERP-software te ondersteunen. Dankzij het nieuwe ERP-systeem in combinatie met de pc’s in de productiehallen, kunnen we sneller en efficiënter werken. Onze verschillende interne diensten en processen zoals de sales, logistiek, productie, administratie en boekhouding, zullen namelijk veel beter op elkaar afgestemd zijn. Zo kunnen we de voorraad efficiënter beheren en de productie in realtime opvolgen. Heel belangrijk, want we werken vaak met krappe deadlines en een tekort in de voorraad mag dus zeker geen bottleneck zijn.”

Altijd realtime zicht op de productieplanning

Vroeger waren er veel manuele interventies nodig, en dat wil TeksamCo nu vermijden. “De opvolging van de sales was bijvoorbeeld volledig gescheiden van de productie”, verduidelijkt Serge Do Ceu. “Een bestelling had geen automatische link naar de productieplanning. Die moesten we manueel invoeren, met risico’s op menselijke fouten. Als een klant belde met een vraag over zijn bestelling, moesten we de productiehal in gaan om de stand van zaken te checken, te praten met de productieverantwoordelijke en dan terugbellen naar de klant.

Ook dat is nu verleden tijd: in ons nieuwe ERP-pakket hebben we altijd een realtime overzicht. Bovendien kunnen de verkopers ook meteen checken in de roductieplanning welke deadline ze voor een nieuwe bestelling kunnen vastleggen, aangezien ze kunnen kijken op welke termijn daar ruimte voor is. Het is duidelijk dat dit resulteert in een stijging van de productiecapaciteit en een betere en snellere klantenservice.”

Het belang van een externe IT-partner

EuroSys, die al tien jaar de vaste IT-partner is van TeksamCo, begeleidde het volledige IT-infrastructuurproject. “We hebben geen interne IT-afdeling”, zegt Serge Do Ceu. “Als KMO is dat namelijk erg duur en je kan onmogelijk alle expertise in huis hebben. Het is voor ons beter om alles uit te besteden aan een betrouwbare partner zoals EuroSys. Zij volgen voor ons alles op. Ook dit project is weer heel vlot verlopen. Ze zijn in verschillende stappen te werk gegaan, van het plaatsen van de hardware, de installatie van de software en de migratie van de gegevens tot de installatie van de Wifi-toegangspunten. Op geen enkel moment is er een onderbreking geweest.”

Infrastructuur met ruimte voor groei

De nieuwe opstelling is berekend op verdere groei en TeksamCo verwacht daarom nog heel wat jaren verder te kunnen met de kersverse IT-infrastructuur. “We kunnen er heel veel uithalen”, verklaart Serge Do Ceu. “Zo kunnen we nu ook vlot kostprijsberekeningen uitvoeren om onze marges in de gaten te houden. Klanten trachten vaak te onderhandelen over de prijzen en aangezien 98% van onze omzet uit export komt, moeten we rekening houden met een heel scherpe wereldwijde concurrentie. We mogen echter niet zo ver meegaan in die prijzenslag dat onze winstmarges in het gedrang komen, vandaar dat die kostprijsberekeningen erg nuttig zijn. Daarnaast gaan we met barcodescanners werken voor de opvolging van de productie en logistiek. Ook dat vereist extra computerkracht waarvoor we nu de geschikte infrastructuur hebben.”

Over TeksamCo

Teksam Company produceert telescopische, snel uitschuifbare mobiele masten in aluminium voor verlichting, telecommunicatie en camerabewaking. De merknamen van de onderneming zijn Clark Masts, TekMast en Teklite. Bij TeksamCo werken ongeveer 50 mensen, van wie 35 in de productie.

deel dit bericht:

“We hebben geen interne IT-afdeling. Als KMO is dat erg duur en je kan onmogelijk alle expertise in huis hebben. Het is voor ons beter om alles uit te besteden aan een betrouwbare partner als EuroSys.”
Serge Do Ceu
Financieel directeur bij TeksamCo
Serge Do Ceu

Wil je net als Serge Do Ceu van TeksamCo samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!