Header Image overlay

Microsoft Power Automate verlost je van saai en repetitief werk

Met Microsoft Power Automate is de automatisering van administratieve en repetitieve processen volwassen geworden. Power Automate ging in het verleden door het leven als Microsoft Flow. Met de naamsverandering legt Microsoft de nadruk meer op de automatisering en brengt het de toepassing onder het Microsoft Power Platform. Dat omvat o.a. ook Power Apps, Power BI en Power Virtual Agents en vormt een totaalpakket met flink wat, wel ja, ‘power’ voor elke organisatie die mee wil zijn met de digitalisering.

Wat kan je met MS Power Automate doen?

Wel, heel eenvoudig gesteld, verbindt Microsoft Power Automate de verschillende toepassingen die je gebruikt. Door gegevens van de ene in de andere app beschikbaar te stellen of ze te kopiëren. Een heel simpel voorbeeld is het automatisch opslaan van e-mailbijlagen vanuit Outlook naar een daartoe bestemde map op je OneDrive. Maar vergis je niet! Dit is geen gimmick. Microsoft Power Automate kan ook veel complexere processen aan. Je kunt die processen zelf uittekenen, of je start van beschikbare sjablonen in Power Automate.

Zo kan je Microsoft Power Automate ook gebruiken om nieuwe leads te genereren. Als iemand je bedrijf vermeldt in een Twitter-post bijvoorbeeld, dan kan Power Automate er automatisch op reageren en het contact toevoegen in je Microsoft Dynamics 365. Sjablonen voor dergelijke ‘stromen’ zijn beschikbaar in Power Automate. Daarin kan je naar eigen wens aanpassen welke ‘acties’ je wilt koppelen aan welke ‘triggers’.

Power Automate werkt feilloos met alle Microsoft 365 toepassingen, maar integreert ook tal van andere veelgebruikte apps. Daarbij kan meteen vermeld worden dat Microsoft Power Automate ook ingezet kan worden om je bedrijfsgegevens te beschermen. De beleidsregels rond het delen van data kunnen met een ‘stroom’ in Microsoft Power Automate afgedwongen worden. Daarbij wordt automatisch gecontroleerd welke connectoren toegang vragen tot bepaalde data.

Goed om weten is ook dat Microsoft Power Automate wellicht al beschikbaar is voor jou. De toepassing maakt namelijk deel uit van de Microsoft 365 suite! Zoek in je Office 365 portal naar het icoontje met de blauwe pijl en laat je verrassen door de vele mogelijkheden of spring meteen naar Power Automate.

workshop:

Tijdens deze workshop tonen we aan de hand van live demo’s het potentieel en geven je tips om Copilot in je dagelijkse taken in te zetten.

Te complex om dit zelf uit te zoeken?

Geen nood. VanRoey.be helpt je graag op weg met een doorgedreven opleiding in Microsoft Power Automate en andere toepassingen van het Microsoft Power Platform. Je leert het potentieel van Microsoft Power Automate kennen, ontdekt welke ‘stromen’ voor jouw organisatie een grote meerwaarde kunnen bieden en gaat zelf aan de slag. Daarbij maak je gebruik van sjablonen, maar je leert ook ‘stromen’ opbouwen vanaf een leeg item. Je komt alles te weten over triggers, acties, condities, loops, etc. Na deze tweedaagse opleiding ben je in staat om processen te automatiseren met Microsoft Power Automate. Zo bespaar je jezelf en jouw medewerkers het saaie werk en kan iedereen zich meer focussen op het echte werk.

btw nr.*

“Goed om weten is ook dat Microsoft Power Automate wellicht al beschikbaar is voor jou. De toepassing maakt namelijk deel uit van de Microsoft 365 suite! Zoek in je Office 365 portal naar het icoontje met de blauwe pijl en laat je verrassen “

deel dit bericht:

Wat bieden de suites en vooral: hoeveel kost het? Ontvang gratis onze 2 hoge-resolutie schema's mét prijsvermeldingen bij alle losstaande modules en suites.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!