Header Image overlay
Logo RTC

RTC Antwerpen pioniert met mobiele opleidingen in state-of-the-art mobilhome

In haar missie om dé schakel te zijn tussen bedrijven en het onderwijs, kwam RTC Antwerpen op het idee om mobiele opleidingen te organiseren. Voor dit baanbrekend project onder de naam ‘Innovative Car(e)’ deed het beroep op de expertise van VanRoey.
Logo RTC

Nieuwe dimensie in Zorgonderwijs

Een mobiele hoogtechnologische bewegingsruimte. Dat was het lumineuze idee van RTC Antwerpen op vraag van haar klant VDAB. Cas Vervaeren, Technisch Directeur bij RTC, zocht en vond bij VanRoey een partner die zowel de technische expertise als de visie heeft om dit innovatieve concept – onder de naam ‘Innovative Car(e)‘ – te realiseren.

Mobiele opleidingen op maat

De speciaal ingerichte mobilehome werd in samenwerking met VDAB voorzien van de meest geavanceerde technologische apparatuur en kan binnenkort worden ingezet om op afstand medische trainingen mogelijk te maken. “Via dit project willen we (toekomstige) zorgkundigen een unieke leerervaring aanbieden, precies afgestemd op hun behoeften en ongeacht de locatie”, verduidelijkt RTC Directeur Cas Vervaeren.

Innovatieve leeromgeving

Innovative Car(e) is ingericht als een minimalistische woonkamer, maar uitgerust met geavanceerde technologische middelen. Het project bestaat uit twee hoofdcomponenten: de mobiele unit zelf en de didactische materialen die via een lesplatform worden aangeboden. “De uitdaging lag in het creëren van een flexibele & innovatieve leeromgeving die zowel de ervaring als de kennisverwerving van zorgtechnologieën maximaliseert” vertelt Cas ons. HP ProBook 450 G10

VanRoey leverde essentiële hardware, waaronder een met Wolf Pro-beveiligde HP ProBook 450 G10 om op een interactieve manier te leren over de nieuwste zorgtechnologieën en hoe deze toe te passen in realistische scenario’s. Denk aan fictieve medische ingrepen, terwijl een instructeur op afstand alles kan volgen.

De samenwerking tussen RTC Antwerpen en VanRoey omvat niet alleen de basisvoorzieningen zoals laptops en tablets, ook een interactief scherm en netwerkoplossingen werden geïnstalleerd. De connectiviteit via 4G zorgt ervoor dat de unit overal in Vlaanderen inzetbaar is.

Doorbraak in zorgonderwijs

‘Innovative Car(e)’ stelt RTC Antwerpen in staat om een hands-on leerervaring te bieden, waarbij studenten en professionals direct kunnen interageren met de nieuwste technologieën in de zorg. Het project verandert niet alleen de manier waarop onderwijs wordt aangeboden, ook de toegankelijkheid en effectiviteit van zorgonderwijs wordt hiermee verbeterd.

Cas Verschaeren benadrukt de impact van deze samenwerking tussen VDAB en RTC: “Dankzij de technologische ondersteuning van VanRoey hebben we deze mobiele opleidingsunit kunnen realiseren en kunnen we nu op een innovatieve manier zorgonderwijs aanbieden. Deze samenwerking illustreert de kracht van innovatie en het belang van praktijkgericht en toegankelijk onderwijs.”

Over RTC Antwerpen

RTC, voluit Regionaal Technologisch Centrum, is een organisatie die zich richt op het verbinden van het onderwijs met de arbeidsmarkt. Ze faciliteren de uitrusting en organisatie van opleidingen en projecten die relevant zijn voor zowel onderwijsinstellingen als bedrijven. Het doel van deze RTC’s is het ondersteunen en vergroten van kennis bij 2de & 3de graad leraren & leerlingen. Iedere Vlaamse provincie heeft een eigen RTC.

“Met Innovative Car(e) willen we (toekomstige) zorgkundigen een unieke leerervaring aanbieden, precies afgestemd op hun behoeften en ongeacht de locatie”
Cas Vervaeren
Technisch Directeur bij RTC Antwerpen

Wil je net als Cas Vervaeren van RTC Antwerpen samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!