De virtuele munt Bitcoin was de eerste toepassing van blockchaintechnologie. Vandaag lijkt Bitcoin wel een bliksemafleider van het potentieel van de onderliggende technologie. Spreken we niet te veel over valutaspeculatie en illegale toepassingen? Zoomen we niet beter in op de mogelijkheden van dit nieuwe zakelijke en technische concept dat een fundamentele verschuiving kan betekenen in de manier waarop we met elkaar communiceren en samenwerken? Hoe (wisselend) populair Bitcoin vandaag ook is, wij zijn ervan overtuigd dat de grootste kansen in de onderliggende technologie liggen. Misschien ook voor uw onderneming of organisatie?

Tijdens dit event willen we u tonen dat de toepassingen rond blockchain ruimer zijn en breder gaan dan louter financiële transacties. Na een algemene introductie in blockchain, zoomen we in op concrete toepassingen. Er zitten er heel wat in de pijplijn. Wij laten ervaringsdeskundigen uit diverse sectoren aan het woord:

Blockchain?

Blockchain is eenvoudiger dan u denkt. Het is een opensource technologie die online bepaalde transacties verzamelt, in één digitaal grootboek. In tegenstelling tot klassieke systemen is er bij blockchain geen persoon of bedrijf dat als tussenpersoon fungeert. Gebruikers kunnen hierdoor snel, eenvoudig en veilig onderling transacties uitvoeren. Alle informatie wordt vervolgens niet op één centrale plaats bewaard, maar wordt per ‘block’ gedeeld met alle computers (‘nodes’) binnen het netwerk. Willen twee gebruikers onderling een transactie uitvoeren, dient er steeds een validatie door deze computers te gebeuren.

Wat betekent dit in praktijk?

Blockchain is geen commercieel product of dienst. Het is een technologie om transacties tussen twee of meerdere partijen, zonder centrale bemiddelaar, af te handelen. Door deze werkwijze toe te passen zal blockchaintechnologie u snellere, efficiëntere en veiligere transacties opleveren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de financiële wereld zijn er ook toepassingen te bedenken voor de administratieve, zorg- of logistieke sector. Maar ook overheden en onderwijsinstellingen bekijken op dit moment de mogelijkheden van blockchaintechnologie.

Programma

 

15u00 Ontvangst met hapje & drankje
15u30 Verwelkoming
15u40 Introduction to Blockchain

door Sam Wouters, Blockchain Specialist & Consultant bij Duval Union Consulting

Op zijn blog schrijft Sam al bijna 2 jaar op regelmatige basis een artikel over Bitcoin en Blockchain. Als spreker is Sam in staat om u op eenvoudige wijze uit te leggen hoe deze technologie werkt en hoe de technische onderbouwing van blockchain. Vragen zoals ‘Waarom bestaan Bitcoin & Blockchain? Hoe werkt het? En wat kunnen we er precies mee doen?’ zullen op het einde van deze sessie beantwoord zijn.

16u25  Blockchain, The Truth Is In There

door Koen Vingerhoets, Blockchain Advisor KBC Bank & Verzekering

Koen Vingerhoets ontwikkelde enkele jaren geleden een interesse voor Bitcoin en werkt in het core blockchain team binnen KBC. Met ‘Blockchain – The truth is in there’ geeft hij aan de hand van praktische use cases uit waarom de impact van Blockchain op de financiële en uw sector groot zal zijn.

17u00  Blockchaintechnologie in Antwerpse haven

door Eric Robbeets, Managing Partner Logiqstar & Nico Wauters, CEO T-Mining

Om het behandelen van containers in de haven van Antwerpen sneller en efficiënter te maken, heeft Logiqstar (onderdeel Van Roey ICT Group) in samenwerking met T-Mining, Molenbergnatie en Manuport Logistics een oplossing gebouwd op blockchaintechnologie. De identificatie en zo ook het transport van containers gebeurde nog nooit zo veilig.

17u30 – 19u30  Networking & walking dinner
Volzet!
[contact-form-7 id=”32″]

Datum

Dinsdag 20 maart
vanaf 15u00

Locatie

Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen

Parking

De ondergrondse parking van het Havenhuis is uitsluitend bestemd voor het eigen personeel. Bezoekers kunnen parkeren op de parking ‘Straatsburg’.

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar