Header Image overlay

Collega in de kijker: Nikolai Vervoort, Remote system engineer

De snel evoluerende ICT-wereld brengt een complexe digitale infrastructuur met zich mee. Bedrijven moeten zich kunnen focussen op hun core business maar worden meer dan ooit geconfronteerd met dreigende cyberaanvallen. Nikolai Vervoort is ‘Remote System Engineer’ bij VanRoey.be en specialiseert zich in cybersecurity. Hij biedt oplossingen op maat aan om ervoor te zorgen dat de bedrijfsomgeving veilig blijft.

Wij vroegen aan Nikolai waar zijn interesse in cybersecurity ontstaan is en hoe hij zijn dagen vult als Remote System Engineer

Ethical hacking

Nikolai Vervoort Waar is jouw passie voor IT ontstaan Nikolai? “In het hoger onderwijs studeerde ik ICT aan de Thomas More hogeschool in Geel. Maar mijn passie voor IT is in mijn tienerjaren ontstaan. In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met computers waardoor ik de technicus in de familie werd. Vrienden en familie kwamen vaak met hun defecte computers naar mij en ik herstelde die dan.

Verder ontwikkelde ik een interesse in ‘ethical hacking’, daar liggen waarschijnlijk de eerste bouwstenen voor mijn interesse in cybersecurity. ‘Ethical hacking’ is het testen van beveiligingssystemen en netwerken op een positieve manier. Op die manier worden zwakke punten in de beveiliging blootgelegd waardoor het later voor hackers moeilijker wordt om het systeem te kraken. In mijn tienerjaren was de technologie nog niet zo geavanceerd. Het ging dan vooral over het kraken van bijvoorbeeld WIFI.”

Een carrière binnen VanRoey.be

Hoe ben je bij VanRoey.be terecht gekomen? “Nadat ik mijn laatste zomervakantie nog volledig genomen heb, kon mijn zoektocht naar een eerste werkervaring beginnen. Een goede vriend van mij had stage gelopen bij VanRoey.be en was heel tevreden over het bedrijf. Toevallig kreeg ik rond die periode een mail van VanRoey.be om op kennismakingsgesprek te komen. Ik twijfelde niet langer en maakte een afspraak. Dat gesprek verliep vlot en zo is mijn carrière binnen VanRoey.be gestart.

Eerst werkte ik op de technische dienst waar ik vooral smartphones en laptops van particulieren repareerde. Na ongeveer twee jaar kreeg ik de kans om door te groeien als Remote System Engineer. Dat was meer de richting die ik uit wou gaan, dus ik moet je niet vertellen hoe blij ik was met deze opportuniteit.”

Een typische werkdag

Een gemiddelde werkdag, hoe ziet die er voor jou uit? “Iedere ochtend komen er tickets van klanten binnen. Dit zijn kleine of grote problemen waarvoor ze op onze ondersteuning rekenen. Met iedere klant is er een contract afgesloten om te bepalen hoe snel we deze tickets moeten opnemen. De taken worden verdeeld in drie categorieën, aan de hand van de ervaring van medewerkers:

  • First line: medewerkers met minder ervaring – zij behandelen problemen die te maken hebben met werkstations van gebruikers en andere taken die basiskennis vereisen.
  • Second line: medewerkers met gemiddelde ervaring – zij behandelen diepgaandere problemen die te maken hebben met de aanpassingen aan servers of het netwerk.
  • Third line: medewerkers met veel ervaring – zij behandelen complexe problemen die een specialisatie vereisen.”

Wat vind jij zo leuk aan deze job? “Iets wat ik in mijn vorige job misschien minder had – de afwisseling – elke dag heb ik wel iets anders te doen. Daarnaast is het klantencontact voor mij een echte meerwaarde.”

VanRoey.be als ideale werkgever

Certified Great Place To Work | VanRoey.beHoe ervaar jij VanRoey.be als werkgever? “Bij VanRoey.be kom je in een leuk, jong en dynamisch team terecht. Net omdat we allemaal in dezelfde leeftijdscategorie zitten én dan nog eens dezelfde interesses delen maakt dat ik bij VanRoey.be echt goed zit. Ik kan ondertussen zeggen dat we bij VanRoey.be één grote familie zijn waar we telkens het beste van onszelf laten zien.

VanRoey.be is een sociaal bedrijf waar een leuke sfeer hangt maar daarnaast staan ze open voor verandering. Als we een verbetering kunnen aanreiken in de manier van werken dan zullen ze die vrijwel altijd implementeren. Er wordt dus geluisterd naar de stem van de werknemers en dat geeft een heel fijn gevoel.”

Zie jij jezelf werken in het hechte team van Nikolai? Bekijk dan snel de openstaande vacatures of solliciteer hier spontaan.

Voor welke functie wil je solliciteren?
“VanRoey.be is een sociaal bedrijf waar een leuke sfeer hangt maar daarnaast staan ze open voor verandering… Er wordt geluisterd naar de stem van de werknemers en dat geeft een heel fijn gevoel.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!