Houston,

We have a problem.

Geen paniek, ons team van Engineers staat voor u klaar!

Bestaande klant

Ticket aanmaken

Nog geen login & wachtwoord?
Klik hier om er een aan te vragen.

Nieuwe klant?

Info of service-aanvraag.

Wanneer u onze service-lijn belt zal men uw vraag noteren en doorgeven aan een First Line Support Engineer. Hij of zij zal u vervolgens zo spoedig mogelijk contacteren en de vervolgactie(s) met u overlopen.

 +32(0)14 47 06 33
planning@vanroey.be

24/7 Ondersteuning

Onze Support dienst is àltijd beschikbaar. Ook na de kantooruren, in het weekend en op feestdagen. Voor meer informatie hieromtrent kan u meer lezen op onze Managed Services pagina, of een e-mail sturen naar business@vanroey.be 

Soms is het nodig dat onze Engineer uw computer vanop afstand moet besturen. Hij zal u vragen op deze knop te duwen en de software uit te voeren.

Ondersteuning aanvragen

Bestaande klanten kunnen op Support.VanRoey.be:

Interventies aanvragen en opvolgen, de status van Prepaid contracten controleren en de geschiedenis van RMA’s en interventies bekijken.

Toegang verkrijgen

Heeft u een aanmelding en wachtwoord nodig? Deze kan u verkrijgen bij uw Accountmanager.

Hoe werkt het?

Meld u aan op https://support.vanroey.be en klik bovenaan op “Tickets“. Beschrijf uw probleem gedetailleerd en voeg eventueel foto’s of screenshots van het probleem toe. (laat bij voorkeur ook een GSM nummer achter indien nodig.)

Support melden

Zodra u op “Ticket toevoegen” klikt verschijnt het in de wachtlijst en zijn onze Engineers op de hoogte. Het wordt zo snel mogelijk verholpen of indien nodig wordt u gebeld.

Onze specialisten helpen u graag

Contacteer ons vrijblijvend

Ontdek Odoo

All-in-one ERP, CRM, website/shop, POS...

GDPR Quickstart

Stoom uw KMO tijdig klaar!

Jobs @ VanRoey ICT Group!

Doorzoek al onze vacatures!