Overlay | VanRoey.be

Eaton UPS is meer dan een noodbatterij

Een Uninterrupted Power Supply, kortweg UPS, zorgt ervoor dat de stroomvoorziening van kritische toestellen verzekerd blijft. Maar wist je dat een UPS van Eaton veel meer doet dan dat alleen? Voor verschillende omgevingen en vereisten zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Intelligente software tovert de Eaton UPS’en om in zeer gebruiksvriendelijke power monitoring systemen, die bovendien uiterst cybersecure zijn.

Maak de juiste keuze

Eaton Partnership | VanRoey.beMet een goede UPS kies je voor een power management systeem om je IT-infrastructuur te beschermen en te monitoren. Zo’n UPS voorkomt dat je systemen uitvallen bij een stroomonderbreking en beschermt ze tegen eventuele spanningspieken op het net. Uiteraard bestaan UPS’en in verschillende maten en gewichten.

Welke apparatuur?

Om de juiste keuze te maken, moet je eerst bepalen welke apparatuur je precies wilt beschermen. Voor een kantooromgeving zijn dit typisch computers, servers en netwerkinfrastructuur. De dingen die je nodig hebt om aan de slag te kunnen blijven dus.

Welk vermogen?

Vervolgens bepaal je het gezamenlijk vermogen van alle toestellen die je wil beschermen. Dat is het minimale vermogen dat je UPS zal moeten aankunnen. Uiteraard hou je hierbij ook best rekening met eventuele toekomstige uitbreidingen. Nog belangrijk bij je keuze is hoe lang je apparatuur op de UPS moet kunnen blijven draaien.

Welke topologie?

Hoor je het in Keulen donderen als we spreken van offline, line-interactive of online met dubbele conversie? Geen probleem. Weet dat dit verschillende beschikbare topologieën zijn, waarbij de zuiverheid van de uitgangsspanning telkens beter is. Dat kies je in functie van hoe bedrijfskritisch de te beschermen apparatuur is.

Welke vormfactor?

EATON 9PX 5000I HOTSWAPHandig bij toekomstige uitbreidingen en wijzigingen van de vereisten zijn de modellen met uitbreidbare batterij modules. Er zijn dus verschillende vormfactoren beschikbaar en je kunt meestal kiezen uit modellen die je in een rack inbouwt of stand-alone’s.

Een hele elegante UPS is de nieuwe Eaton 3S. Deze is bedoeld voor de lagere vermogens van zeg maar 20-30 Watt en wordt typisch ingezet om kritische apparatuur zoals bijvoorbeeld een modem gedurende een aantal uren van stroom te voorzien.

Intelligent en VMware compatibel

Met de hardware kom je al een heel eind, maar de software zorgt pas echt voor een intelligent power management systeem. Mobiliteit en inzichtelijkheid zijn essentiële aspecten die meerwaarde creëren en voor een unieke gebruikservaring zorgen. Daarom kan je met de Eaton software je UPS eenvoudig vanop afstand beheren, configureren en monitoren.

Eaton software integreert bovendien naadloos met populaire virtualisatie platformen zoals VMware en Hyper-V. Zo kunnen in geval van een storing, in plaats van de fysieke machines, de virtuele machines afgesloten worden. En dit volgens een duidelijke sequentie om een optimale bedrijfszekerheid en bescherming van data en kwetsbare hardware te garanderen. Dit is een grote troef, nu er steeds meer gebruik gemaakt wordt van virtuele machines. De UPS gaat zo ook een belangrijke rol spelen in back-up en disaster recovery.

Eenfasig vs driefasig

Hier worden veel vragen over gesteld, maar is niets om echt wakker van te liggen. Alles heeft te maken met het vermogen van de toestellen en machines die je gebruikt. Voor de meeste kantooromgevingen volstaat een eenfasige stroomvoorziening. UPS’en tot 3KVA zijn typisch eenfasig en voorzien van een gewone stekker.

Vanaf 4-5KVA komen de UPS’en best op een zwaardere zekering van 32A, wat in kantoren (en zelfs huizen) tegenwoordig standaard voorzien is. Heb je nood aan nog zwaardere UPS systemen? Dan heb je wellicht heel veel IT infrastructuur of zwaardere machines draaien. In dat geval is je elektriciteitsinstallatie wellicht al driefasig voorzien.

Eender hoe de situatie is, de intelligente software van Eaton zorgt voor een optimale verdeling van de belasting op het net en waarschuwt en grijpt in waar dat nodig is. Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan alvast een kijkje op onze gloednieuwe B2B webshop Webstore.be.

“Eender hoe de situatie is, de intelligente software van Eaton zorgt voor een optimale verdeling van de belasting op het net en waarschuwt en grijpt in waar dat nodig is.”

Geschreven door:

Hans Versmissen
Copywriter

Een ervaren creatieve duizendpoot, dat is Hans. Zijn achtergrond als ingenieur en bedrijfsadviseur, zijn sterke troeven in zijn rol als Freelance Copywriter bij VanRoey.be.

Onze Oplossingen

ESG