Header Image overlay

Verslag Vision Event 2019 @ High Tech Campus Eindhoven

Donderdag 14 november. Ruim 250 aanwezigen zakten af naar de slimste km² van Europa om zich te laten inspireren. We dompelden hen a.d.h.v. een rondleiding onder in alles wat de nabije toekomst te bieden heeft.

Het jaar voordien bracht Pat Van Roey, samen met enkele collega’s en klanten, een uitgebreid bezoek aan het Amerikaanse Silicon Valley. De groep bezocht er enkele van de grootste aanwezige technologiereuzen zoals HP, Microsoft, Fortinet… De indruk die dit bezoek op hen had nagelaten was er een van energie, innovatie en ambitie… en die wilden we op één of andere manier ook aan onze andere klanten overbrengen.

We stonden er voordien weinig bij stil, maar we hebben een zeer gelijkaardige regio in de buurt: De High Tech Campus te Eindhoven is letterlijk de slimste km² van Europa. Er gebeuren 4 patentaanvragen per dag en men vraagt er jaarlijks meer patenten aan dan heel België samen(!) Met 200 bedrijven en ruim 12.000 onderzoekers uit de hele wereld is de bijnaam ‘Het Silicon Valley van Europa’ terecht.

Met het VanRoey Vision Event boden we klanten en leveranciers een unieke inkijk. We verzamelden in het Conference Center en zetten de namiddag in met bezoeken aan en van enkele aanwezige bedrijven:

  • Holst Centre toonde de nieuwste technologieën die bijna onzichtbaar in allerlei materialen en vormen verwerkt kunnen worden.
  • TomTom toonde technologie die wordt ingezet in zelfrijdende wagens.
  • GrowWise vediepte ons in de nieuwste ontwikkelingen die vertical farming biedt.
  • MarketRedesign Ontwikkelt AI & geeft op basis van slimme analyses de juiste consultancy in zakelijke processen.
  • ByFlow verwonderde de aanwezigen met voedsel dat voortaan in elke mogelijke vorm geprint kan worden met hun 3D Food Printers.

Pat Van Roey op het Vision Event van2019 Het avondprogramma werd ingezet door Pat Van Roey. Hij toonde hoe we de kennis van de ‘Vision trip’ afgelopen jaar hebben ingezet, zowel binnen VanRoey.be als bij klanten met diverse oplossingen binnen IoT en Industry 4.0. Ook lichtte hij een tipje van de sluier van de komende nieuwbouw.

Vervolgens sprak Cees Admiraal (Business Development Director bij High Tech Campus Eindhoven) over hoe hij de High Tech Campus afgelopen decennia zag evolueren en wat nu juist de succesformule is om zoveel innovatie en ambitie bij mekaar te krijgen.

Ook vielen vier van onze klanten in de prijzen tijdens de ‘Project of the year Awards‘. De videocases van Biobest, Nordex, Wase Werkplaats en Mister Minit werden voor het eerst aan het grote publiek getoond. Karin Versmissen, Sales & Marketing Director bij VanRoey.be lichtte toe welke technologieën deze bedrijven inzetten om zo succesvol te worden en te blijven.

Tot slot mocht Peter de Prins (Professor Management Practice bij Vlerick Business School) aan bod. Hij bracht in zijn keynote ‘The Six Batteries of Change’. Zijn visie luidt als volgt: “In tijden van disruptie is het cruciaal om verandering juist te managen. Maar de kans op mislukking blijft ontzettend hoog. Six Batteries of Change biedt een verrassend eenvoudig model voor meer effectieve verandering.”. Zijn interactieve sessie van een klein uur liet de aanwezigen sterk nadenken over de richting en de aanpak die ze met hun organisatie nodig hebben.

Na de avondsessies werd er teruggeblikt op de afgelopen dag tijdens de receptie. Er werd veel gegeten, gedronken en gelachen in informele sfeer. Ook konden aanwezigen wederom proeven van 3D geprinte hapjes van ByFlow.

We hopen dat alle aanwezigen geïnspireerd huiswaarts keerden en er volgend jaar opnieuw bij zullen zijn!
Heb je het event gemist? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze komende events.

Foto album VanRoey Vision Event 2019 (Facebook)

Overzicht fotoalbum Vision Event 2019

“De indruk die het bezoek aan Silicon Valley had nagelaten was er een van energie, innovatie en ambitie. Die wilden we op één of andere manier ook aan onze andere klanten overbrengen.”

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!