Deze 8 nieuwigheden heeft Microsoft voor je in petto

Zoals elke organisatie blikt ook Microsoft vooruit. Een nieuw jaar betekent dan ook nieuwe streefdoelen. Tijdens Ignite 2019, eind vorig jaar in Orlando, presenteerde het techbedrijf dan ook tal van nieuwigheden die we mogen verwachten in 2020. Welgeteld acht met oog voor data, meer bepaald met betrekking tot het vereenvoudigen van data doorzoeken. Dit op verschillende niveaus zoals het web, lokale documenten, in de cloud of data in documenten zelf. Hieronder een korte samenvatting:

Microsoft Edge logo1. De nieuwe Chromium-based Edge browser met verbeterde privacy features

Er is tegenwoordig veel aandacht voor privacy. Dat is in de wereld van browserontwikkelingen toch nog een relatief nieuwe trend. De focus lag daar tot voor kort op een alsmaar hogere snelheid. De extra troef die Microsoft nu met een verbeterde privacy uitspeelt, kan Edge alleen maar aantrekkelijker maken. Bovendien koppelde Microsoft de release cyclus van Edge los van Windows. Dat betekent dat er korter op de bal gespeeld kan worden met updates die de browser steeds up-to-date houden, voor alle platformen. Wil je de nieuwe Microsoft Edge proberen? Download hem hier!

2. Zoeken in documenten met Project Cortex

Machine Learning geeft search engines nieuwe mogelijkheden. Project Cortex maakt het mogelijk om informatie te vergaren uit ongestructureerde documenten zoals bijvoorbeeld contracten, facturen of levernota’s. Cortex voegt metadata toe en classificeert de data in objecten, waardoor die gemakkelijker geconsulteerd kan worden. Project Cortex is specifiek interessant voor bedrijven die veel data genereren en verveeld zitten met een grote administratieve overhead.

3. Natural language search queries in MS Search

Op een hoger niveau is Microsoft Search verbeterd om sneller de juiste documenten te vinden. De intelligentie achter de tool stelt je nu in staat om te zoeken op basis van een eenvoudigere beschrijving van wat je zoekt. Naast de steeds grotere berg data die we dagelijks moeten doorzoeken, gebruiken we met zijn allen ook steeds meer toestellen, verschillende toepassingen en services. Het beheer daarvan wordt alsmaar complexer. Ook daar heeft Microsoft specifieke aandacht voor.

4. Cortana Personal Assistent

Cortana is een voice assistant die specifiek ingezet wordt om de productiviteit te verhogen. Hij (of zij) kan je een samenvatting voorlezen van je belangrijkste mails. Door een eenvoudig spraakcommando kan je mails flaggen, verwijderen of zelfs beantwoorden. Verder kan Cortana ook een update van je afspraken geven of suggesties geven over welke taken je best meteen uitvoert.

5. Azure Arc

Arc laat toe om Azure management tools en data services te gebruiken over diverse cloud platformen heen, inclusief AWS en Google. Dit is een zeer interessante oplossing voor organisaties die verschillende clouds gebruiken. Met Azure Arc kan je alle servers, Windows en Linux, alle Kubernet clusters en alle Azure data services centraal beheren. Auditing, compliance en toegangscontrole worden daardoor veel gemakkelijker.

6. Endpoint Manager

Het beheer van toestellen moderniseert Microsoft door de ConfigManager en Intune samen te voegen. ConfigManager gebruikers krijgen er een Intunes licentie bij die hen toelaat om over te schakelen op een cloud-based beheer van PCs, laptops, smartphones en tablets.

7. All-in-one Office App

Deze nieuwe Office 365-app combineert Word, Excel en Powerpoint in één enkele user interface. Het vergemakkelijkt het bewerken van documenten on-the-fly, samen met anderen. De app bevat enkele slimme features zoals:

  • Fotoherkenning (OCR): hierdoor kunnen afbeeldingen eenvoudig omgezet kunnen worden naar tekst, tabellen en een PDF.
  • Digitale handtekening: documenten kunnen voortaan ook eenvoudig on-the-go via je smartphone ondertekend worden.

De beta-versie is al op de markt en wordt gretig getest door onze User Adoption specialisten. Binnenkort onze bevindingen!

8. Private Channels en Pop-up Chat in Microsoft Teams

Teams is nog een jonge tool in het Office 365 pallet, maar heeft zijn nut al zeker bewezen. Microsoft heeft de tool nog intuïtiever gemaakt door de toevoeging van enkele slimme features. Zo kan je nu met Secured Channels een apart communicatiekanaal opzetten met een subset van gebruikers binnen een team. Dat handig kan zijn als je met enkele collega’s wil afstemmen, maar het ganse team niet onnodig wil storen. Pop-up Chat is nog zo’n slimmigheid die je toelaat om een chat te voeren terwijl je Teams in parallel gebruikt voor andere communicatie. Microsoft bouwt dus de flexibiliteit in Teams die moderne organisaties typeert. Meer weten over Teams? Ontdek hier alle mogelijkheden inclusief extern bellen.

Conclusie

Uiteraard is dit maar een greep uit de vele nieuwigheden die Microsoft in 2020 voor jou in petto heeft. De rode draad blijft over duidelijk de verhoging van de productiviteit door toepassingen slimmer te maken. Dat doet Microsoft door de feedback van de gebruikers ter harte te nemen bij de ontwikkeling van nieuwe features en tools. Daarbij wordt ook steeds meer artificiële intelligentie toegevoegd en gebruik gemaakt van machine learning. Welcome to the future én werk nu nog efficiënter (samen)!

“Microsoft verhoogt je productiviteit door toepassingen slimmer te maken. Daarbij wordt steeds meer artificiële intelligentie toegevoegd en gebruik gemaakt van machine learning.”

Geschreven door:

Hans Versmissen
Copywriter

Een ervaren creatieve duizendpoot, dat is Hans. Zijn achtergrond als ingenieur en bedrijfsadviseur, zijn sterke troeven in zijn rol als Freelance Copywriter bij VanRoey.be.

Onze Oplossingen

ESG