Ontdek alle mogelijkheden van Office 365 …
een wonderlijk pakket vol tools om uw werk te stroomlijnen!

Office 365 is als het ware een gereedschapskist vol met tools. Tools of applicaties die u kan inzetten voor verschillende doeleinden. Als we een blik werpen op al deze mogelijkheden, dan is het niet raar dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Laten we dit samen uitklaren!

Elke applicatie heeft zijn eigen specifiek doel. De kunst is de eindgebruiker de juiste tools aan te reiken, zodat zijn dagelijkse taken eenvoudiger worden.

Specialist aan het woord

Koen Van Loon

Manager Business Applications

Voor deze blog ga ik bepaalde applicaties van Office 365 onderverdelen op basis van de onderstaande afbeelding.

De bedoeling hierbij is om een praktische weergave te schetsen van de mogelijkheden, toegepast op elk van deze 4 domeinen: “engage your customers”, “empower your employees”, “transform your products”, “optimize your operations”. Elk domein geeft een thema weer waarbij u met technologie het verschil kan maken als we spreken over “digitale transformatie”.

1. Engage your customers

Hoe betrekt u uw doelgroep en andere partners?

Met de tools die Office 365 aanreikt – zoals SharePoint en Teams – kan u op eenvoudige en digitale manier samenwerken met uw partners en klanten.

SharePoint:

Deel eenvoudig een site, welk type dan ook, met externen.
Voorbeeld: deel een communication site zodat uw contact de voortgang kan zien rond een bepaalde productontwikkeling. Geef op deze manier inzicht in visuals, documenten, taken, agenda, planning, …

Teams:

Nodig een extern contact uit tot uw team, project, werkgroep, … Dit geeft deze persoon niet alleen toegang tot een SharePoint site, hij/zij wordt ook betrokken in vergaderingen, chats, video conferences, …

2. Empower your employees

Help uw eindgebruikers meer te bereiken.

Samenwerking tussen collega’s stimuleren, eenvoudiger werken, …?
Dit kan allemaal mits de juiste tools, zoals SharePoint en Yammer.

SharePoint:

Creëer een digitale werkplek waar eindgebruikers informatie en documenten kunnen delen, kennis kunnen vergaren, met elkaar in contact komen, … . U creëert hiermee uw eigen centrale kennishub.

Yammer:

ongekend is onbemind. Wil u de sociale barometer de lucht in krijgen binnen uw bedrijf, meer betrokkenheid creëren, interactie uitlokken, zelfde interesses samenbrengen, … ? Dan is Yammer de tool bij uitstek. U kan het bijvoorbeeld perfect integreren met uw intranet. Voor u het weet bent u ermee vertrokken.

3. Optimize your operations

Uw reactietijd verhogen en kosten verlagen met behulp van intelligente processen?

Dat kan dankzij deze tools: Flow en PowerApps.
Vereenvoudig op deze manier uw werkprocessen waardoor uw medewerkers meer mogelijkheden krijgen om slimmer te werken.

Flow:

Maak uw eigen workflow met “Flow” en zorg er voor dat bijvoorbeeld onkosten, facturen, aanvragen, … sneller worden goedgekeurd.

PowerApps:

bouw uw eigen app of webapp, om op een zo eenvoudig mogelijke manier data te raadplegen en/of in te geven.

Voorbeeld: maak een eigen app om collega’s terug te vinden, te achterhalen in welk team ze zitten of om direct contact met ze op te nemen.

4. Transform your products

Bekijk kritisch welke diensten u aan uw klanten aanbiedt en hoe u deze innovatief kan moderniseren.

Krijg met de juiste tools zoals PowerBI en Custom/third party apps inzicht in wat u doet en wat u wil bereiken. Dit is tot slot de sleutel tot uw succes.

PowerBI:

Maak een overzichtelijk dashboard waar u transparant en in realtime informatie vergaart over uw diensten.

Custom/third party apps:

In Office 365 kan u zelf custom apps bouwen die specifieke processen voor uw bedrijf vereenvoudigen. Of u kan een beroep doen op third party apps die perfect te integreren zijn met Office 365.

Voorbeeld: Laat uw contracten digitaal ondertekenen en stel ze beschikbaar in een klantenportaal. Hierdoor kunnen uw klanten perfect opvolgen welke diensten ze afnemen en hoe jullie partnership in elkaar zit.

Zoals u merkt, biedt Office 365 tal van mogelijkheden. De helft hiervan hebben we nog niet besproken in deze blog. Zo kan u kiezen voor standaard applicaties of op maat gemaakte apps, allen perfect integreerbaar in uw omgeving. Pak daarom uw manier van werken grondig aan, verbeter zo uw processen drastisch en reik uw eindgebruikers intelligente tools aan. Zorg er voor dat uw boot sneller gaat varen, want u heeft waarschijnlijk alles in huis.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Vraag onze experts om advieseBook extra tips & tricks
[contact-form-7 id=”581″]
[contact-form-7 id=”18484″]