Security & ContinuityVanRoey Vision

Hackers houden van u.

By 17 Maart 2014 No Comments

“Laten we duidelijk zijn: Hackers breken niet bij u in omdat ze een hekel aan u hebben. Sterker nog, de meeste hackers hebben nog nooit van u gehoord. Hackers maken er een sport van om de beveiliging van uw IT-infrastructuur te omzeilen en misbruik te maken van de aanwezige lekken. Dit kan via uw website gaan, via Pc’s met verouderde besturingssystemen, de klassieke firewalls of zelfs via uw eigen mensen.“

Hackers houden van u Aan het woord is Patrick Van Roey, CEO van VanRoey.be. Deze onderneming behaalde op 1 januari van dit jaar het Fortinet Gold label. Fortinet is marktleider op vlak van ICT-beveiliging. VanRoey.be heeft als enige partner in West-Europa zowel het Gold Label, als het Partner Of Excellence Label opgespeld gekregen.

Je eigen website hosten?

“Een website op je eigen infrastructuur hosten, is vragen om problemen. Websites bewaren vaak de gebruikersgegevens van de bezoekers. (zeker als je bijvoorbeeld een webwinkel hebt). Je wilt niet dat, je eigen gegevens alsook de kredietkaartgegevens van je klanten op straat komen te liggen. Dit kan nefast zijn voor de naam van je onderneming en zelfs het voortbestaan bedreigen.”

Kies een hostingpartner met een goeie naam en bekendheid. Hun infrastructuur is beveiligd met de juiste firewall, antivirus –en antimalware-technologie.”

XP, weg ermee!

“Vanaf 8 april stopt de ondersteuning voor Windows XP. In 2001 betekende deze versie een revolutie in het gebruik van de computer. Vandaag is deze hopeloos verouderd. Microsoft heeft het systeem 13 jaar ondersteund en trekt er nu de stekker uit. Vanuit een beveiligingsstandpunt is dit een mijlpaal: software die niet bijgewerkt wordt, telt binnen de kortste keren meer gaten dan een Zwitserse kaas. Er zijn nu al tekenen dat het aantal meldingen voor lekken in XP daalt. Wil dit zeggen dat er minder zijn? Integendeel: hackers wachten om deze na 8 april uit te buiten. Migreer naar Windows 8. Nieuwe software bevat meer geavanceerde features en is minder aantrekkelijk voor hackers.”

Geen nood, ik heb een firewall!

“Een firewall is goed, UTM is beter: Unified Thread Management is de volgende generatie van firewalls. Een UTM biedt meerdere lagen van beveiliging aan en bevat minstens een firewall, antivirus en antimalware. Deze toestellen komen met een onderhoudscontract. Verleng dit tijdig: UTM zonder updates is niet meer dan een firewall met lekken.”

Toch niet via mijn mensen?

“Social hacking is de meest succesvolle manier van hacken: uw systeem wordt gekraakt via de zwakste schakel: namelijk uw mensen. De “geef even uw login en wachtwoord”-vraag van de helpdesk doet het nog altijd goed. Een sterke securitypolicy wordt besproken met uw mensen. Informeer hen: u mag nog zoveel investeren in beveiliging, als u deze schakel overslaat, is het geld over de balk.”

Werk voor specialisten

“Een waterdichte beveiliging bestaat uit 3 luiken: Products (UTMs, beheer van mobiele toestellen, tokens, …), Policies (wat kan en wat niet) en People (met een grote rol voor HR). We begeleiden u door elk van deze stappen om uw beveiliging alles omsluitend te maken.

Hebt u vragen bij de beveiliging van uw onderneming? Aarzel niet om contact op te nemen.

Business@vanroey.be

Tel. +32 (0)14 47 06 05

Leave a Reply