Begin dit jaar gaven we u een vijftal redenen om niet in te gaan op te-goed-om-waar-te-zijn aanbiedingen: het kopen van goederen op de grijze markt kan bij de start goedkoper zijn, maar brengt aanzienlijke risico’s met zich mee die dit op termijn duurder maken. Hiermee is de strijd tegen namaakproducten nog niet gestreden. Nieuw zijn de talloze meldingen van namaakinktpatronen en -toners waarbij de verpakkingen en patronen worden gerecycleerd of nagemaakt.

VanRoey.be | HP Partner First Platinum

Nadelige gevolgen van namaakcartridges

Niet alleen wij en HP zijn hier de dupe van. Als klant kan u grijze markt producten voor uw HP printer best vermijden.
We sommen een aantal risico’s op:

  • Slechtere kwaliteit van drukwerk;
  • Lagere kwantiteit: minder pagina’s printen met dezelfde hoeveelheid inkt;
  • Onbruikbare cartridges, toners of inktpatronen – niet compatibel;
  • Geschonden garantievoorwaarden;
  • Beschadiging van uw printer: niet compatibele inktpatronen, toners, cartridges kunnen schaden berokkenen aan uw printkop.

Hoe ‘grijze’ producten vermijden?

Tal van redenen om samen met HP en VanRoey.be fraudeurs buitenspel zet. Hoe? Door enkele kleine tips toe te passen: koop enkel HP producten van erkende verdelers/ HP partners en wees alert voor To Good To Be True-aanbiedingen. Bij twijfel kan u ook nagaan of de verpakking van uw inktpatroon, cartridge of toner voorzien is van een security label.

Het anti-namaak programma van HP

Om deze problematiek aan te pakken werkte HP een anti-namaak programma uit met twee procedures: Channel Partner Protection Audits (CPPAs) en Customer Delivery Inspections (CDIs).

Channel Partner Protection Audits (CPPAs)

strenge controles om te voorkomen dat namaakproducten en ongecontroleerde producten hun weg vinden binnen het distributie-/verkoopkanaal van HP. Door hieraan mee te werken, gaan wij samen met HP de strijd tegen namaakproducten aan en kunnen we onszelf profileren als betrouwbare verdeler. Dit is eigen aan ons Platinum partnership met HP.

Customer Delivery Inspections (CDIs)

Eindklanten zoals u kunnen zelf een beroep doen op HP voor een inspectie of audit. In tegenstelling tot CPPAs, dienen deze inspecties door u rechtstreeks aangevraagd te worden via HP. Wereldwijd hebben klanten die grote hoeveelheden HP cartridges hebben aangekocht hier al een beroep op gedaan. Resultaat: 60% van de inspecties – verspreid over de hele wereld – resulteerden in detectie van niet compatibele printer- of namaakproducten.