Dat er de laatste tijd binnen verschillende domeinen vele nieuwigheden zijn gelanceerd, heeft u al kunnen lezen in een aantal blogposts van ons. Zeker wat betreft de evolutie van Microsoft naar de cloud. Denk hierbij aan Office 365 en Dynamics 365. Eén van die nieuwigheden is de zogenaamde Microsoft ‘AppSource’.

Als u de dag van vandaag bepaalde applicaties of uitbreidingen nodig heeft voor één van uw programma’s, dan moet u in de meeste gevallen hiervoor uw software partner contacteren. Dit proces kan tijd in beslag nemen en in vele gevallen is uw vraag al beantwoord door een andere (bestaande) applicatie zonder dat u er weet van heeft.

Welkom AppSource

Om dit proces te vereenvoudigen kunnen softwareontwikkelaars, zoals VanRoey.be, binnenkort de apps die ze gemaakt hebben ook publiceren op een soort marketplace. Vergelijkbaar met de “AppStore” van Apple of de “Play Store” van Google. Wat betreft Business Applicaties voor de KMO markt, werkt Microsoft volop aan de zogenaamde ‘AppSource‘.

Via deze AppSource kan u eenvoudig zoeken naar de gewenste applicaties en deze toevoegen aan uw huidige Dynamics NAV of Dynamics 365 versie, al dan niet eerst als een demoversie. Zo geniet u meteen van deze nieuwe functionaliteit zonder tijdverlies. In principe is steeds een gratis ‘probeerversie’ beschikbaar zodat u de applicatie enige tijd kan proberen alvorens tot aankoop over te stappen.

Op deze manier wordt de drempel om zelf een nieuwe functionaliteit of app toe te voegen een stuk verlaagd! Dit neemt natuurlijk niet weg dat u kan rekenen op onze expertise voor aanmaken van of correcte implementatie en gebruik van nieuwe app(s).

Wenst u meer informatie of wil u bekijken welke applicaties voor uw bedrijf een meerwaarde kunnen betekenen? Aarzel dan niet om een vrijblijvende gesprek aan te vragen met onze experts.

[contact-form-7 id=”20285″]

Joey Avondts
Business Consultant Dynamics