Ondernemers voor de Klas

Tijdens de eerste twee maanden van 2016 heeft de Van Roey ICT Group haar ondernemende verhaal rond technologie, ICT en ondernemerschap gebracht bij niet minder dan 425 leerlingen en studenten uit de provincie Antwerpen. Dit in het kader van zowel ‘Ondernemers voor de klas’ van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo vzw) en Etion als Techclass van Unizo. Entrepreneurship én intrapreneurship. Een kwestie van dialoog, want wij willen jongeren begrijpen, maar vinden het ook belangrijk dat zij op hun beurt een realistisch beeld krijgen van het runnen van een bedrijf en het werken in ICT.

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog, wij doen mee!

Werken en ondernemen in ICT betekent dat je actief bent in een dynamische branche, met elke dag technische vernieuwingen. Het betekent ook: werken in een jonge omgeving, waar je automatisch scherp blijft en continu kan werken aan je eigen ontwikkeling. Wij zijn gebeten door de ICT-microbe en dragen die graag over op de ondernemers en werknemers van de toekomst.
Ons motto: ‘Wat je graag doet, doe je beter!’

Op dinsdag 12 januari gaf Karin Versmissen een gastles voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Secretariaat Talen van het Sint-Maria-Instituut te Geel. Karin is HR Manager van de Van Roey ICT Group en bedrijfsleider van NeXTeps. Mensen doen schitteren en het beste uit zichzelf halen is – naast voetbal – haar grootste passie. Karin geeft de komende weken nog vier andere gastlessen, in Turnhout, Lier en Mechelen.

Op woensdag 13 en donderdag 14 januari was het aan Eric Primus, Sales Director bij Van Roey. Hij gaf gastlessen aan de zesdejaars Accountancy & IT en Marketing en Ondernemen van het Heilig-Graf en de zesdejaars Handel & Informatica(beheer) van de Stedelijke Handelsschool. Eric is gepassioneerd door geschiedenis en – wat dacht je – ICT.

Ondernemers voor de Klas van VLAJO

Ondernemers voor de Klas is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo). Tijdens deze 6e editie zullen 350 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 650 gastcolleges geven over ondernemerschap en ondernemingszin in secundaire- en hogescholen in heel Vlaanderen. Daardoor krijgen meer dan 13.000 jongeren de unieke kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren bedrijfsprofessionals,
fantastisch toch?

2300 Leerlingen op pad voor technische beroepen

Op 1 maart 2016 bezochten 2300 leerlingen 100 bedrijven verspreid over heel Vlaanderen.
Het is al de 9de keer dat UNIZO Techclass organiseert (voorheen Onderwijsvakmansroute).

Techclass heeft als doel om jongeren al vroeg in hun loopbaan te laten proeven van verschillende studietrajecten. Van bakker tot fotograaf, van bouwbedrijf tot hoogtechnologisch bedrijf… overal kan je aan de slag met een technisch diploma!