Sint-Franciscus Ziekenhuis verbindt mensen met Ruckus

Met 121 nieuwe R510 ZoneFlex accesspoints beheert het ziekenhuis het hele netwerk dmv Ruckus Virtual SmartZone met SmartCell Insight.

Identiteit bevestigen via smartphone

De weg naar VanRoey.be leek voorbestemd wanneer Raf Claes, CIO van het Sint-Franciscusziekenhuis, SMS Passcode contacteerde voor een overstap van Vasco. Raf: “Inderdaad, tweefactor authenticatie is vandaag een must en ons medisch personeel

hekelde de hardware tokens van Vasco omdat ze wel eens defect of verloren geraken. Wanneer we bij SMS Passcode aanklopten voor advies raadde de organisatie ons meteen VanRoey.be aan omwille van haar ervaring en expertise op het vlak van multifactoriële authenticatie.”

Joris Swaelen, Accountmanager bij VanRoey.be: “De smartphone wordt vandaag gekoesterd. Die hangt niet aan een sleutelbos of blijft niet achter op een bureau. De evolutie van hardware tokens naar een geïntegreerde oplossing is dus logisch. Vandaag werkt het ziekenhuis met 200 SMS-Passcode licenties die medewerkers veilig toegang verlenen via hun eigen smartphone.” Raf sluit aan: “Vandaag is een wachtwoord alleen niet meer genoeg. Zelfs erg complexe wachtwoorden worden te vaak op een onveilige plaats opgeslagen, worden voor meerdere accounts gebruikt, zijn te ‘phishen’ of te hacken door brute-force aanvallen. Door een extra code te vereisen die eenmalig en enkel op de smartphone van de gebruiker te zien is, sluit je meteen uit dat hackers op die manier binnen geraken.”.

Raf: “Dit is waar VanRoey.be nogmaals het verschil maakte. Hans speelde meteen in op deze nieuwe marktontwikkeling en voerde diepgaande onderzoek naar de ondersteuning en werking van de R510 AP’s. Die knowhow en de directe communicatie tussen VanRoey.be en Ruckus zelf bood ons het nodige vertrouwen in de kwaliteit van de opzet en configuratie. We weten wat de mogelijkheden zijn van onze aankoop, zowel vandaag als in de toekomst wanneer RTLS actief wordt.”

In januari 2017 ging de installatie van de R510 ZoneFlex accesspoints van start. De vestiging in Heusden-Zolder en het Medisch Centrum Beringen werden voorzien van 121 nieuwe access points.
Het hele netwerk wordt beheerd door een Ruckus Virtual SmartZone controller en actief gemonitord door Ruckus SmartCell Insight. Hierdoor krijgen Raf en zijn collega’s heldere inzichten over het gebruik en de status van het draadloze netwerk.

Om zowel patiënten en gastbezoekers eenvoudig doch veilig toegang te verlenen, wordt Ruckus CloudPath als ‘onboarding’ systeem ingeschakeld. Zo kunnen ze zichzelf met eender welk apparaat (BYOD) toegang verlenen tot het afgeschermde netwerk en meegenieten van o.a. specifieke beveiligingsmaatregelen zonder dat ze buiten de lijntjes kunnen kleuren.

Toekomstplannen

Raf: “Zoals eerder aangehaald is onze eerste prioriteit het activeren van RTLS. Maar om van deze track & trace functionaliteiten te kunnen genieten, dienen we nog enkele investeringen te doen. We zullen de huidige 121 access points moeten verdubbelen en dat zal grote bekabelingswerken met zich meebrengen. Daarnaast dienen we het medisch materiaal, patiënten in de geriatrie, personeel met RFID of bluetooth beacons uit te rusten. We gaan zelfs zo ver dat we IoT (internet of things) sensoren gaan inzetten om bijvoorbeeld temperaturen of waarden uit te lezen van bepaalde instrumenten. Het eindresultaat belooft een volledig gemonitorde omgeving te worden die ons uitgebreide inzichten zal bieden.

Ook het onderhoud van het netwerk nemen we onder de loep. We bekijken momenteel een driemaandelijkse healthcheck van ons draadloze netwerk. Zo houden we de vinger aan de pols wat betreft signaalsterkte, het onboarding systeem, stabiliteit van de verbinding… om de werking steeds te garanderen en te optimaliseren.”

Over Sint-Franciscus

SFZ – dat is  ‘zorg aan jouw zijde’. Met deze slagzin wil een groep van meer dan 110 geneesheren en 800 ziekenhuismedewerkers de warme en persoonlijke zorg voor hun patiënten benadrukken. Dat dit kwalitatieve en veilige zorg is, bewijst het recent behaalde ‘Q-mentum’ kwaliteitslabel toegekend door het onafhankelijke Nederlands Instituut voor Accreditatie in de zorginstelling (NIAZ). Kwaliteit maar ook klantvriendelijkheid dragen de medewerkers van het SFZ hoog in het vaandel. Het is een veilig en goed georganiseerd ziekenhuis voortdurend op zoek naar verbetering van de geleverde zorg.

“Dit is waar VanRoey.be het verschil maakt; De uitgebreide knowhow en de directe communicatie met Ruckus zelf biedt ons het nodige vertrouwen in de kwaliteit van de opzet en configuratie.”
Raf Claes
CIO Sint-Franciscus Ziekenhuis
Raf Claes CIO Sint Franciscus Ziekenhuis

Wil je net als Raf Claes van Sint-Franciscus samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Onze Oplossingen

ESG