Astra Sweets Header

Het Turnhoutse Astra Sweets is ontstaan uit Peperkoekfabriek Van Deun. Sinds de over-name door de familie Vanherpe in 1987 is het als familiebedrijf uitgegroeid tot dé snoep-en zoetwarenfabrikant met klanten wereldwijd

Astra Sweets is bekend om zijn merken als Frisia en FAAM maar wordt in de business ook erkend als professionele partner in B-to-B en private label. Dankzij hun focus op ontwikkeling en innovatie hebben ze een brede productportfolio en kunnen ze de markt wereldwijd bespelen.

Het printpark beheren blijft voor vele IT-beheerders een doorn in het oog. Ook Danny Lenders, IT Manager bij Astra Sweets te Turnhout zat al langer verveeld met de kwestie: “Er kroop gewoon veel te veel tijd in”, lacht. “Ons printerpark was door de jaren heen erg uitgebreid en divers geworden waardoor het geheel moeilijk te beheren werd. Zo kwamen niet alleen het onderhoud en continuïteit in het gedrang, maar ook de juiste toners en inkten steeds op voorraad hebben was een kostelijke en tijdrovende zaak! Kortom: de administratieve rompslomp, de hoge kosten en het gebrek aan efficiënte beheertools dwongen ons te zoeken naar een oplossing.”

“We kenden VanRoey.be als lokale speler wel en vingen hun naam geregeld op in de Turnhoutse industrie, maar deden enkel beroep op hun diensten voor kleinere praktische aankopen. We stonden dan ook eerst ietwat sceptisch tegenover een samenwerking. Na het bijwonen van enkele events georganiseerd door VanRoey.be waren we onder de indruk van hun portfolio, certificaten en reputatie. Het vertrouwen was er en we besloten vervolgens om nauwer samen te werken en het beheer rond het printerpark uit te besteden.

Wanneer we de Accountmanagers uitnodigden voor een gesprek bleek al gauw dat ze zich goed verdiepten en constructief meedachten om het probleem zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Vanwege onze kantoorindeling is het moeilijk om printsystemen te consolideren. We hebben dus effectief nood aan vele lokale printers. De oplossing die ons moest verlossen van de printkopzorgen was HP Managed Print Services. (MPS)”

Hoe werkt het?

Door hardware, installatie, voorraden, ondersteuning én onderhoud van uw printerpark door VanRoey.be te laten beheren heeft de IT manager en administratie weer tijd voor belangrijke zaken. Gebaseerd op de behoeften ontwerpen we een printomgeving die de optimale mix is van de beste imaging- en printtechnologieën, tegen de beste prijs. Dit wil zeggen dat de juiste toestellen, toners, inkt, papier en onderhoud automatisch en op tijd worden voorzien. Bovendien brengt een globale rapportage het verbruik en totale kostenplaatje accuraat in beeld.
“De volledige uitrol en installatie van MPS verliep in samenspraak met Astra Sweets. De monitoring van het park gebeurt nu gezamenlijk door VanRoey.be en onszelf. Als resultaat moeten we enkel nog kijken voor wie binnenkomende toners zijn. De rest wordt allemaal beheerd door VanRoey.be!”

Resultaat

“Enerzijds is er de drastische administratieve vereenvoudiging en rapportage. Deze maakt dat we de vaste kostprijs per print hebben vastgelegd. Dit geeft een duidelijk overzicht en inzicht in het totale verbruik. Anderzijds is het printerpark uniform en extern beheerd. Zowel het leveren van service als toners liggen in handen van VanRoey.be. Zo kunnen wij kostbare interne resources vrijmaken voor écht werk.

Onze keuze voor VanRoey.be en de HP Managed Print Services bleek een schot in de roos. Daar houdt het niet op: ondertussen is de keuze voor VanRoey.be bevestigd door de hele support op IT aan hen uit te besteden!”

Het is een heuse klus alle printers, kosten en verbruik in kaart te brengen, laat staan draaiende te houden!
Wenst u meer info over HP Managed Print Services te ontvangen? Onze specialisten staan u graag te woord:

[contact-form-7 id=”20525″]
Vraag onze experts om advies