Muntpunt is een bruisend open huis in het hartje van Brussel. Een bibliotheek, een informatiecentrum, een ontmoetingsplek en een venster op het Nederlandstalige aanbod in Brussel.

VanRoey.be werkte een volledig nieuw intranet uit voor Muntpunt. De 80 medewerkers werken vandaag bijzonder vlot samen, zijn op de hoogte van de laatste nieuwtjes en vinden de nodige informatie en documenten in een handomdraai terug. Met dank aan SharePoint, dat naadloos aansluit bij de Office-omgeving van Muntpunt.

Alle Muntpuntmedewerkers maken gebruik van M om zich te informeren over de Muntpuntwerking, en om werkdocumenten te beheren en te delen.

Kristien Verheyen, Projectleider HR

Gestroomlijnde en snelle communicatie en informatiedeling

Kristien Verheyen, Projectleider HR:Door de lancering van een vernieuwde MS Office-omgeving drong zin in 2014 een herconfiguratie op van onze intranetsite ‘M’. We stapten af van een op maat gemaakt intranet en kozen voor een volledig nieuwe editie van M. SharePoint bood een antwoord op al onze doelstellingen: het verbeteren van én de interne communicatie én de informatiestroom én het eenvoudig delen van documenten in teams of gekoppeld aan projecten.

Met ‘Remake M – fase 1’ werd de algemene structuur voor de vernieuwde intranetsite M opgezet. Alle organisatie-gerelateerde informatie en een module voor nieuwsberichten (met publicatieflow voor nieuwssuggesties van medewerkers) stonden in november 2014 op M. Tijdens een tweede fase werd tijdens het voorjaar 2015 – ‘Remake M – fase 2’ – ook het delen van team- en project-gerelateerde informatie mogelijk.”

De drie grote troeven van SharePoint voor Muntpunt:

Gestroomlijnde interne communicatie via een tool die altijd en overal raadpleegbaar is.

De meest recente informatie over de organisatie continu ter beschikking, op één plaats. Zowel algemene informatie zoals werkmethodes, infrastructuur … als actuele informatie zoals nieuwsberichten.

Een efficiënte online tool voor documentbeheer: het delen van documenten via team- en projectsites.

Een bijzonder vlotte implementatie

Kristien Verheyen: “We werden gecharmeerd door het gebruiksgemak van de voorgestelde oplossing. SharePoint is snel en eenvoudig in gebruik. Weg van het maatwerk, zonder toeters en bellen en met weinig onderhoud. De samenwerking met VanRoey.be versterkte onze beleving nog. Afspraken werden nagekomen, de communicatie voor en tijdens de installatie verliep vlot en er werden opleidingen en documentatie voorzien waardoor onze administrators en redacteurs de SharePointsite M nu zelf gemakkelijk kunnen onderhouden.