VBS De Ceder is een vrije basisschool gevestigd in Kessel-Station en telt een 340-tal leerlingen. De school biedt zowel kleuter- als lager onderwijs aan en is in de wijde omgeving gekend voor haar openhartigheid, haar zeer degelijk onderwijs, haar eerlijke communicatie en de uitstekende leerkrachten.

De school startte al enkele jaren met het vervangen van hun traditionele krijtborden. “We zijn als school steeds op zoek naar efficiëntere manieren om onze kinderen actief te laten deelnemen aan de lessen.” aldus Guy Mertens, directeur van VBS De Ceder. VanRoey.be sprong hier in de dans door zelf de Epson oplossing actief te promoten. Er werd een datum geprikt voor een eerste live demo die plaatsvond in de showroom van VanRoey.be te Geel. Omwille van de zeer goede beeldkwaliteit & helderheid, de eenmalige automatische kalibratie en de zeer nauwkeurige pennen was het schoolbestuur snel overtuigd van de hoge kwaliteit.

De slogan van Epson is daarom ook: ‘Maak uw lespresentaties extra levendig zonder dure interactieve witborden.’

Guy Mertens nam snel opnieuw contact op met Bram Smets (productspecialist projectoren & digital signage). Er werd een praktische demo ingericht voor de eindgebruikers zelf. “Het was zeer belangrijk voor ons dat ook de leerkrachten konden kennismaken met de oplossing en we wilden ook zelf onze software kunnen kiezen en blijven gebruiken.”
Het moet niet gezegd worden dat het enthousiasme na de praktische demo meteen erg hoog lag, nagenoeg elke leerkracht stond te popelen om deze nieuwe interactieve projectoren te verwelkomen. “De oplossing die VanRoey.be ons voorschotelde was dan ook een schot in de roos.”

Er werd uiteindelijk gekozen voor een totaaloplossing afgewerkt met een matwit en tevens beschrijfbaar witbord met zijflappen. Dit type borden is perfect geschikt voor projectie en heeft geen last van hinderlijke reflecties. De leerkrachten moeten op die manier ook niet inboeten qua lesruimte. “De interactieve pennen liggen goed in de hand en ermee schrijven werd de leerkrachten ook op zeer korte tijd eigen.”

“De interactieve projectoren met bijhorende borden werden vakkundig geplaatst door VanRoey.be en tijdig opgeleverd. Alle vooraf gemaakte afspraken werden perfect nagekomen.”

De ganse oplossing oogt compact en netjes en is ook een pak goedkoper dan de traditionele “smartboards” Ze vult bovendien ook enkele gebreken in. De leerkrachten kunnen nu wel gebruikmaken van magneten en ‘gewone’ witbordstiften. De interactieve projector heeft zelfs een ingebouwde 16watt luidspreker zodat men hierin niet apart hoeft te investeren.

Zowel leerlingen als leerkrachten vinden de nieuwe interactieve projectoren een plezier om mee te werken, de mogelijkheden van het ganse internet en digitale presentaties spreken dan ook een stuk meer aan en verduidelijken tal van onderwerpen.

De school is nu op de goede weg. Op termijn is het de bedoeling dat alle leerlingen – zowel onze kleuters als de lagere school – interactief kunnen werken. Er zijn al plannen gemaakt om volgend jaar het 1e leerjaar uit te rusten met interactieve projectoren en ook de kleuters gaan instappen met interactieve touchscreens. De jaren daarna volgen nog het 2e leerjaar, …

Dit is zeker geen eindpunt. We zullen verder met VanRoey.be in zee gaan om te blijven vernieuwen en investeren.

Guy Mertens, directeur van VBS De Ceder

Bent u als school ook op zoek naar een betaalbare en degelijke interactieve oplossing? Het kan eenvoudig en goedkoop! Neem vandaag nog contact op met ons Team Onderwijs!