Logo Carrosserie Faes

Ondanks de vele initiatieven blijft Koning Auto ons straatbeeld domineren. Iedere beschadiging – van kleine parkeerschade tot zware schade door aanrijding – willen we liefst zo snel mogelijk hersteld hebben. Een specialiteit die Faes Carrosserie uit Boechout al meer dan 50 jaar in de vingers heeft.

Faes Carrosserie kende de afgelopen jaren een flinke groei: het evolueerde van een éénmanszaak tot een KMO met 20 medewerkers. Door zich te specialiseren in het herstellen van bedrijfsvoertuigen, behoren ze tot de top 5 van grootste carrossiers in België. Een positie die het bedrijf uit Boechout wil behouden door in te zetten op vakmanschap, efficiëntie en moderne apparatuur. Onderscheidende factoren waarbij IT een belangrijke rol speelt.

Steeds meer afhankelijk van IT

IT-infrastructuur dient mee te groeien met het bedrijf. Het is een boodschap die ze bij Faes Carrosserie zeer goed begrepen hebben. Luc van Eyndhoven (Manager) blikt terug: “Tot 10 jaar geleden bestond ‘het netwerk’ uit enkele pc’s die door iemand intern ‘die er wel wat van kende’ werden beheerd. Een situatie die aan het begin van het digitale tijdperk niet langer houdbaar werd. Via een kennis werden we in contact gebracht met VanRoey.be en besloten we te investeren in een fysieke HP server”.

Doordat administratie, communicatie en nieuwe werkmethodes steeds meer afhankelijk zijn van IT, worden KMO’s verplicht te investeren in gesofisticeerde IT-infrastructuur. Zo ook bij Faes Carrosserie. Daarom besloot het bedrijf begin 2018 de overstap naar de cloud te maken. Luc van Eyndhoven verduidelijkt deze keuze: “Onze server had na 7 jaar trouwe dienst zijn beste tijd gehad. In plaats van opnieuw te investeren in een fysieke server, deed VanRoey.be me een voorstel voor hun SmartStart Care formule. Een outsourcing formule gecombineerd met Microsoft Azure specifiek voor KMO’s”. Dankzij de specialisten bij VanRoey.be gebeurde de overschakeling naar de cloud probleemloos. “Een hele vooruitgang” aldus Luc. “Bovendien zijn er geen onverwachte kosten meer. We kunnen perfect bijhouden wat onze infrastructuur, back-up en onderhoud per maand of per jaar kost”.

“Er zijn geen onverwachte kosten meer. We kunnen perfect bijhouden wat onze infrastructuur én onderhoud per maand of per jaar kost.”

Luc van EyndhovenManager Faes Carrosserie

“Waar we voorheen zelf de uptime van onze server moesten garanderen, vertrouwen we vandaag helemaal op de cloud.”

Luc van EyndhovenManager Faes Carrosserie

“Ik kan het iedere KMO aanraden”

Van offertes en planning tot tijdsregistratie en magazijndiensten, alles wordt digitaal bijgehouden. Voor de mensen op de werkvloer is dit een heus comfort. “Zelfs de lak voor de auto’s wordt hier met een innovatieve computerweegschaal per grammetje afgewogen, zodat we dit correct kunnen factureren aan de klant en bestellingen automatisch gebeuren wanneer nodig. We genieten nu van een digitaal gemak dat we niet meer zouden kunnen missen. Ik kan iedere KMO aanraden hetzelfde te doen”.

Wilt u na het lezen van deze getuigenis meer informatie over onze SmartStart Care formule?

Ontdek het hier!Meer weten?

Wenst u meer informatie of een gesprek over SmartStart Care?

Gelieve onderstaand formulier te vervolledigen.

Welk pakket geniet uw interesse?

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar