Logo Group De Wolf

Group De Wolf in de wolken met Azure

Group De Wolf kiest voor gemoedsrust met Microsoft Azure en efficiëntie met Office 365 en Exchange Online.
Logo Group De Wolf

Jef De Wolf, CIO van Group De Wolf: “De dag waarvan je hoopt dat hij nooit zal komen bood zich aan. Een spontane servercrash schudde onze organisatie door elkaar. Opeens stonden we voor duizenden paletten waarvan de bestemming onbekend was. Dàt is stress. Deze crash bracht aan het licht dat onze voormalige on-premise infrastructuur aan vernieuwing toe was. We beseften ineens hoe afhankelijk we waren van ICT. Op dat penibele moment sprong VanRoey.be in de bres. We werden snel en efficiënt geholpen door de engineers die ter plekke kwamen en die met eigen hardware onze back-ups terugzetten. Dit leverde kostbare tijd op en dat stelden we zeer op prijs. Snel kwam de broodnodige vraag over de toekomst van ons datacenter naar boven.”

To Cloud or Not To Cloud?

Samen met Tony Verhaegen, specialist van VanRoey.be maakten we de vergelijking: biedt een on-premise omgeving met eigen infrastructuur genoeg voordelen ten opzichte van een migratie naar de Cloud? Voor Jef was het meer een vraag over focus; “Willen we  beheer, onderhoud, veiligheid, uptime… voor eigen rekening blijven houden met alle risico’s van dien? Of kopen we gemoedsrust en leggen we deze taken in handen van mensen en bedrijven die niets anders doen? Uiteindelijk zijn we geen ICT bedrijf en kunnen we onze energie best steken in onze core business.”

“Om die redenen hebben we uiteindelijk gekozen voor de oplossing die VanRoey.be ons voorlegde. Enerzijds migreerden we bestaande fysieke en virtuele servers naar de cloud, in het Microsoft Azure platform. Anderzijds schakelden we Office 365 en Exchange Online in voor standaard kantoorwerk. Met lokale Office installaties en Skype For Business.”

 

Tony Verhaegen, Cloud en Licensing Solutions Specialist bij VanRoey.be: “Op lange termijn komt de Cloud of een hybride omgeving bijna altijd beter uit dan enkel on-premise. Om verschillende redenen. Naast de gemoedsrust waarover Jef sprak, krijg je ook een heldere factuur waarmee je precies weet hoeveel je voor de geleasete infrastructuur betaalt. Want vergis je niet, er zijn naast de hardware- en onderhoudskosten ook veel verborgen kosten aan het hebben van een eigen serverpark. Denk bijvoorbeeld aan de hoge energieverbruikskosten van zowel apparatuur als koeling. Er moet een afgesloten ruimte voorzien worden, en liefst nog een tweede ruimte op een andere locatie (off-site) om een brand of diefstal op te vangen. En met eigen servers ben je ook verplicht een duurder type internetverbinding te nemen met vast IP adres en meer bandbreedte.”

Cloud Service Provider

Jef: “Een grote troef vind ik dat we bij het bereiken van de limieten van servers -zowel qua opslag, rekenkracht of ramgeheugen- met enkele muisklikken en zonder technische kennis meer capaciteit ter beschikking kunnen stellen. Gedaan met migratietrajecten, downtime, fouten tijdens installatie, wachten op nieuwe ramlatjes of harde schijven… Uitval is virtueel onbestaande, we gebruiken de servers optimaal en betalen enkel wat we gebruiken.”

Tony:  “Inderdaad; en dat niet alleen wat betreft hardware, maar ook wat betreft licenties. Als Microsoft ‘Cloud Service Provider’ (CSP) mag VanRoey.be Group De Wolf rechtstreeks nieuwe Office licenties toekennen en ongebruikte licenties eenvoudig deactiveren zonder tussenkomst van Microsoft. Dat scheelt enorm qua flexibiliteit en in de factuur.”;  “Dat klopt, als morgen een nieuwe werknemer begint of een collega vertrekt, is een seintje aan Tony genoeg, de tijden van ongebruikte office licenties aanschaffen ‘voor in het geval’ zijn gelukkig voorbij.” Vult Jef aan.

Over Group De Wolf

Sinds haar ontstaan in 1925 groeide Group De Wolf (GDW) uit van kleine familiezaak tot een gewaardeerde en internationale logistieke groep met meer dan 135 medewerkers en 12 miljoen euro omzet. Het doel bleef al die jaren hetzelfde: het aanbieden van logistieke en transportoplossingen. Vandaag kunnen de klanten van Group De Wolf rekenen op een enorm wagenpark, een uitgebouwde infrastructuur en jarenlang opgebouwde knowhow.

“Vandaag klopt het digitale hart van Group De Wolf veilig bij Microsoft in Azure. Het platform verzekert een veilig en zorgeloos transport van onze bits en bytes zodat wij een veilig en zorgeloos transport van uw goederen kunnen garanderen!”
Jef De Wolf
CIO Group De Wolf
Jef De Wolf van Group De Wolf

Wil je net als Jef De Wolf van Group De Wolf samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Onze Oplossingen

ESG